Hétfőn reggel meglepte a fővárosi közgyűlést és a közvéleményt, amikor kiderült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korrupcióval gyanúsította meg Horváth Csabát és házkutatást tartottak az otthonában.

Politikai indíttatást sejt emögött

Mint beszámoltunk róla, szerda reggel a nyomozó főügyészség – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével – több helyszínen, köztük a zuglói önkormányzat épületében, kutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert és egy volt helyi politikust.

A mai napon megjelentem a Központi Nyomozó Főügyészségen és a gyanúsítással szemben panasszal éltem. A rám felrótt korrupciós cselekményt nem követtem el, a lelkiismeretem tiszta. Az ügy időzítése és indíttatása egyértelműen politikai. Ezt támasztja alá az is, hogy két nap múlva, az ellenzék közös listáján való szereplésem miatt már nem tehették volna meg, ezért volt így időzítve

– írta közleményébe.

Kapcsolódó cikk

A politikus a Blikknek juttatta el a közleményt, amelyben azt írta, hogy határozott lépésre szánta el magát: a szervezet ellen gyanúsítás miatt panasszal élt.

Nem látja fényesen a jövőt

Horváth Csaba hozzátatte, hogy szerinte mire számíthatunk ettől a rezsimtől. Emellett pedig röviden kommentelte az elmúlt napok razzia sorozatát, kezdve Iványi Gáborékkal.

Két napja az elesettek szószólója, Iványi Gábor volt soron, ma én és holnap pedig bárki, aki nem kívánja ezt a rezsimet hatalomban tartani és ennek hangot is ad.

– írta vészjóslóan, majd folytatta azzal, hogy a következő hetekben hasonló akciókkal fogunk találkozni az ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen.

Szerinte következő hetekben újabb és újabb támadásokra lehet számítani ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen, majd rámutatott, hogy ezeknek semmi más célja nincs, mint az ellenzéket lejáratni és az egységét bomlasztani. “Néhány hét múlva a magyarok eldönthetik, hogy ilyen országban akarnak-e élni” – zárta sorait Horváth Csaba.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.