Reisz Gábor új filmje, a Rossz versek nyitja a valenciai filmfesztivált

Reisz Gábor a Rossz versek című alkotása nyitja a rendező részvételével pénteken a Cinema Jove nemzetközi filmfesztivált a valenciai Teatre Principal-ban.

Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében, a Rossz versekben a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel foglalkozik. Azokat a kérdéseket járja körbe, hogy megvalósíthatóak-e a vágyaink, és a különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk.

reisz dsc 0022 3
Reisz Gábor Tallinba viszi a Rossz versek című új filmjét / Fotó: Origo

A Rossz versek a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával. A hazai mozik a filmet decemberben mutatták be, s több mint 53 ezren váltottak rá jegyet.

A Macska-jaj rendezője, Emir Kusturica szereti a Rossz verseket

Magyar sikerrel zárult szombat este a Monte-Carlói Nemzetközi Filmfesztivál. Reisz Gábor alkotása, a Rossz versek kapta a fődíjat az Emir Kusturica által elnökölt zsűritől. Ezt az elismerést először nyerte el magyar film, a díjat a magyar rendező vette át a fesztivál záró gálaestjén Monte-Carlóban. rossz versek film

A nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni fesztiválon volt, majd a torinói fesztiválon három zsűri díjazta, Monte-Carlo filmfesztiválján elnyerte a fődíjat. A Magyar Filmakadémia tagsága négy kategóriában tüntette ki Magyar Filmdíjjal a Rossz verseket áprilisban.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból