A British Emerging Talent-díj újdonsült győztese, Rejina Pyo megosztotta azokat a művészi alkotásokat, amelyek a legújabb, feminizmussal kapcsolatos kollekcióját inspirálták.

Harry Gruyaert-fotográfiák

“Harry Gruyaert különleges érzéke volt, hogy fényképeivel visszaadja egy adott hely színeit és textúráit. A Los Angeles és Las Vegas városait megörökít ’80-as években készült képei nagyon jól visszaadják az amerikai álom ígéreteit és csalódásait.”

Rejina Pyo Inspiracio 5
/ Fotó: Harry Gruyaert

Eva Hesse szobrai

“Mindig inspirálnak a szobrok különböző formái, és ebben a műben különösen szeretem, azt a bizonytalan egyensúlyt, amit bemutat. Eva Hesse csodálatos módon keveri a mindennapi anyagokat, mintákat és  egyensúlyokat, hogy azokból készítsen poétikus művészeti alkotásokat.”

Rejina Pyo Inspiracio 4
/ Fotó: Vogue

Ángela de la Cruz

“Mindig inspirált Ángela de la Cruz munkája és az a hihetetlen elszántság, amivel megmutatja, hogyan lehet úrrá lenni a nehézségeket. Abban a kiváltságban volt részem, hogy személyesen láthattam Angelát a műtermében dolgozni, hogyan kísérletezik a sziluettekkel és a színekkel. Valóban létrehozott egy művészeti formát a festészet és a szobrászat között.”

Rejina Pyo Inspiracio 3
/ Fotó: Vogue

Harcos szellem

“Számomra ez a kép a tiszta eltökéltség. Úgy gondolom mindannyian éreztünk már így: frusztráltan és harcolva valamiért, amely úgy tűnik, sohasem jön el. Valahogy mégis mindig találunk módot a további küzdelemhez.  Úgy hiszem, megtalálni a kitartást magunkban jelenleg fontosabb mint valaha.”

Rejina Pyo Inspiracio 2
/ Fotó: Vogue

Mindennapok művészete

“A Gruyaert által lefotózott utcai kép visszaadja a jelenet megragadó színeit. A meglehetősen hétköznapi pillanatot, a fény és a minták összjátéka és Gruyaert által a képbe komponált útjelző tábla igazán megszépíti.”

Rejina Pyo Inspiracio 1
/ Fotó: Harry Gruyaert

Köszönjük, Vogue!

További képzőművészettel kapcsolatos témákat találhatsz a ContextUs Képzőművészet rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.