Költői hatások befolyásolták Rejina Pyo feminista kollekcióját

A British Emerging Talent-díj újdonsült győztese, Rejina Pyo megosztotta azokat a művészi alkotásokat, amelyek a legújabb, feminizmussal kapcsolatos kollekcióját inspirálták.

Harry Gruyaert-fotográfiák

“Harry Gruyaert különleges érzéke volt, hogy fényképeivel visszaadja egy adott hely színeit és textúráit. A Los Angeles és Las Vegas városait megörökít ’80-as években készült képei nagyon jól visszaadják az amerikai álom ígéreteit és csalódásait.”

Rejina Pyo inspiracio 5
/ Fotó: Harry Gruyaert

Eva Hesse szobrai

“Mindig inspirálnak a szobrok különböző formái, és ebben a műben különösen szeretem, azt a bizonytalan egyensúlyt, amit bemutat. Eva Hesse csodálatos módon keveri a mindennapi anyagokat, mintákat és  egyensúlyokat, hogy azokból készítsen poétikus művészeti alkotásokat.”

Rejina Pyo inspiracio 4
/ Fotó: Vogue

Ángela de la Cruz

“Mindig inspirált Ángela de la Cruz munkája és az a hihetetlen elszántság, amivel megmutatja, hogyan lehet úrrá lenni a nehézségeket. Abban a kiváltságban volt részem, hogy személyesen láthattam Angelát a műtermében dolgozni, hogyan kísérletezik a sziluettekkel és a színekkel. Valóban létrehozott egy művészeti formát a festészet és a szobrászat között.”

Rejina Pyo inspiracio 3
/ Fotó: Vogue

Harcos szellem

“Számomra ez a kép a tiszta eltökéltség. Úgy gondolom mindannyian éreztünk már így: frusztráltan és harcolva valamiért, amely úgy tűnik, sohasem jön el. Valahogy mégis mindig találunk módot a további küzdelemhez.  Úgy hiszem, megtalálni a kitartást magunkban jelenleg fontosabb mint valaha.”

Rejina Pyo inspiracio 2
/ Fotó: Vogue

Mindennapok művészete

“A Gruyaert által lefotózott utcai kép visszaadja a jelenet megragadó színeit. A meglehetősen hétköznapi pillanatot, a fény és a minták összjátéka és Gruyaert által a képbe komponált útjelző tábla igazán megszépíti.”

Rejina Pyo inspiracio 1
/ Fotó: Harry Gruyaert

Köszönjük, Vogue!

További képzőművészettel kapcsolatos témákat találhatsz a ContextUs Képzőművészet rovatában!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból