A budapesti rendőrök keresik azt a nőt, aki trükkös módszerrel szerezte meg egy idős férfi pénzét.

Az unoka ügyvédjének adta ki magát a telefonáló

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága 01200/33/2022. bűnügyi számon csalás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy 42 éves budapesti nővel szemben, aki január első hetében egy idős férfitől csalt ki pénzt – közölte a police.hu.

Egy 86 éves budapesti férfit hívott telefonon egy női hang 2022. január 7-én este, aki azt mondta, hogy a sértett lánya egy csomagot akart feladni a postán, azonban abban kábítószert találtak, ezért őt a rendőrök letartóztatták. Azt állította, hogy ő ügyvéd és amennyiben a sértett az otthon lévő pénzét átadja neki, akkor a lánya ki fog szabadulni.  Az idős sértett két és fél millió forintot adott át egy taxival érkező idegennek, majd csak másnap reggel kérdezte meg a lányát, hogy sikerült-e kiszabadulnia.

Az állampolgárok segítségét kéri a rendőrség

A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, azonban ezidáig nem sikerült elfogni őt, ezért R. Borbála ellen elfogatóparancsot adtak ki.    

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki R. Borbálát felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

A BRFK felhívja mindenki figyelmét, hogy amennyiben ismeretlen személy azzal keresi, hogy hozzátartozója bajba került, lehetőség szerint szakítsa meg a telefonhívást. Azonnal vegye fel a kapcsolatot a megnevezett családtagjával, ellenőrizze le a hívás valódiságát, illetve ne adjon át pénzt, értéket senkinek. Bűncselekmény gyanúja esetén értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.