Ómolnár Miklóst és Gábor Lászlót a kormánypárti sajtóban megjelent rágalmazó-karaktergyilkos cikkek miatt indult büntetőügyben tanúként hallgatják meg, írja az Index.

Tanúként hallgatják ki az Origo és a Ripost főszerkesztőit

A Momentum Mozgalom és Donáth Anna európai uniós képviselő, a párt elnökségi tagja a Facebookon arról számolt be szombaton, hogy egy bírósági döntés nyomán várhatóan tanúként hallgatják meg Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost újság főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az Origo főszerkesztőjét abban a büntetőügyben, ami rágalmazás indult a KESMA említett médiatermékei ellen.

Donáth Anna Momentum Ripost Origo Kihallgatás
Donáth Anna, A Momentum Ep-Képviselője Karaktergyilkos Cikke Miatt Tett Feljelentést

A kormánypárti médiumok azt állították a bűncselekménnyel nagy nyilvánosság előtt megrágalmazva a Momentum alelnökét és uniós képviselőjét, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatott a Sziget Fesztiválon egy fiatal lányt.

“Szexuálisan zaklatta”

A Ripost egész pontosan azt írta, hogy: „Egy diáklány állítja: Szexuálisan zaklatta a Momentum EU-képviselőnője.”

Az Origo pedig ezt közölte: „Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után.”

Visszavonta a Google az Origótól a 15 milliót, mert a kormány szócsöve

A Google DNI-pályázatán 50 ezer ezurót nyert az Origo mögött álló tulajdonos, a New Wave Media Group. Azonban később ezt felülvizsgálta, majd visszavonta. A két esemény között a New York Times cikke jelent meg, amelyben az Origót a kormány propaganda hírportálja.

Donáth Anna közölte, hogy a „két főszerkesztő és propagandalapjaik saját fikciójukat közölték tényállításként”, emiatt fordult bírósághoz, mely ezután ismeretlen tettes ellen rendelt el rágalmazás vétsége miatt nyomozást.

A képviselő szerint nem szabad szótlanul tűrni, ami az Origónál és a Ripostnál történt, hiszen nem csupán sajtóetikai aggályokat vet fel az eset.

Donáth Anna úgy érzi, nem szabad hagyni, hogy az efféle hazudozások tovább folytatódhassanak, hiszen az emberek fejében a negatív állítások maradnak meg.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

„Meg fognak bűnhődni azért, hogy folyamatosan hazudnak, hogy bármikor használhatók arra, hogy megpróbálják tönkretenni azoknak az életét, akiket veszélyesnek gondolnak a kormányra nézve nézve. A büntetőeljárást addig folytatjuk, amíg a bíróság nem mondja ki az igazat! Nem hagyom, hogy elkenjék a felelősségüket. Nem hagyom, hogy egy névtelen «diáklány» olvasói levele mögé bújva, az «elmondottak» ellenőrzése nélkül hazudjanak tovább” – írta az EP-képviselő.

A Momentum független és alternatív médiát építene ki

A Momentum elnöke a párt 1956-os megemlékezésén arról beszélt, ma már egy gyenge Orbán Viktort és egy erős ellenzéket lát Magyarországon. Arra is kitért beszédében, hogy alternatív média építését tervezi a mozgalom városi és kerületi lapokból.

Mint arról korábban beszámoltunk, szintén rágalmazás miatt folyikegyik másik büntetőeljárás is az Origo és a TV2 munkatársai ellen. Abban az esetben a DK a feljelentést azért tette, mert a kormányközeli médiumok szexuális zaklatással vádolták meg a DK egyik politikusát.

Az Origo és a Ripost állításait Donáth Annával kapcsolatban egyébként egyebek mellett a Magyar Hírlap és a Lokál is lehozta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.