Egy NATO-tisztviselő kijelentette, hogy a szövetség "készen áll" a közvetlen konfrontációra Oroszország ellen.

Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának elnöke az RTP portugál televíziós csatornának elmondta, hogy muszáj készen állnia a szövetségeseknek, ugyanis lehet, hogy nem lesz idő felkészülni egy orosz támadásra, írja a DailyStar

A kérdésre, hogy készen áll-e a NATO a közvetlen konfrontációra, egyértelmű igennel felelt. Ennek ellenére a tisztségviselő azt mondta, nem tartja valószínűnek a harmadik világháborút.

Szerintem Vlagyimir Putyin nem őrült, ez a jó hír. Vannak olyan ötletei, amelyek nem a mi elképzeléseink, de nem őrült. Tehát továbbra is racionális ember, és szerintem ez fontos az atomfegyverek használata szempontjából.

“Rendkívül fontosnak tartom, hogy továbbra is mindannyian egyetértsünk abban, hogy nukleáris háborút nem szabad megvívni, és soha nem lehet megnyerni” – magyarázta Bauer.

A kínai katonai szakértők azonban úgy gondolják, nő az esélye egy újabb világháborúnak, hiszen Kijev egyetlen lehetősége az orosz-ukrán háború állásának megfordítására, ha sikerül bevonnia a NATO-t.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.