Nyílt levélben és közös sajtótájékoztatón szólította fel lemondásra Rogán Antalt, a Miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert az Egységben Magyarországért, azaz a választási szövetségben induló hat ellenzéki párt.

Korrupciós ügyek

Közleményük szerint a sajtótájékoztatón felszólalt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja – közölte a 24.hu.

A fő téma az volt, hogy „Rogán tárcája a nyilvánosságra került nyomozati anyagok alapján érintett a rendszerváltás utáni politikatörténet legmagasabb szintig érő korrupciós ügyében, amely a végrehajtómaffia és az igazságügyi miniszter helyettesének lelepleződésével kezdődött és ki tudja, hol ér véget”.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a miniszter közvetlen beosztottja, kabinetfőnöke és barátja, Nagy Ádám kabinetfőnök vizsga nélkül kapott érdemjegyeket a Pécsi Tudományegyetem jogi karán, illetve az ő cége vásárolta meg a Bírósági Végrehajtói Kar félmilliárdot érő ingatlanát. A politikusok szerint a kabinetfőnöknek büntetőjogi felelőssége van, „csaló, bármilyen köztisztviselői feladatra méltatlan, felmentése nem halasztható”.

Közvetlen szerepe is lehetett

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd jelenlévő képviselői rámutattak arra, hogy az eddig napvilágot látott információk alapján nem kétséges, hogy ezek az események nem történhettek volna meg a miniszter tudta nélkül, sőt, meglátásuk szerint okkal feltételezhető, hogy „a miniszter maga is aktív közreműködője és kedvezményezettje volt a végrehajtómaffia működésének”.

Az Orbán-kormány legfelsőbb szintjéig érő korrupciós botrány súlyos erkölcsi válságba sodorta Magyarországot. Amennyiben a hazaszeretet legkisebb szikrája is él még önben, felméri politikai felelősségét, levonja a konzekvenciákat és még ma lemond miniszteri tisztségéről

– áll a levélben, amelynek kinyomtatott példányát a Miniszterelnöki Kabinetiroda I. kerületi épülete előtti kordonra is kitűzték a politikusok.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.