Egy nyolcéves kisfiú híres művészek stílusában fest a koronavírusról, hogy jótékonykodjon

Rollo Jensen koronavírus-témájú képeiből készült jótékonysági kiállítás, hogy segítsen a járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek.

Jensen tovább is folytatná a jótékonykodást

Nemcsak az olyan sztárok, mint Pink kiváltsága adományokat gyűjteni a rászorulók javára. Angliában egy nyolcéves kisfiú ecsetet ragadott, hogy a koronavírus áldozatain segítsen.

A kisfiú a The Trussell Trust szervezet kezdeményezése, a Segíts az éhezőknek-kampány javára gyűjtött adományokat a képeivel, írja a Creative Boom. Célja, hogy segítsen azoknak az embereknek, akiknek a Covid-19 gazdasági következményei miatt nehézséget okoz a mindennapi betevő előteremtése.

rollo jensen1
/ Fotó: Creative Boom

A szervezet országszerte hozott létre úgynevezett élelmiszerbankokat, amelyek számára Rollo Jensen összesen ezer fontot, azaz közel négyszázezer forintot gyűjtött össze. A sikeren felbuzdulva a fiú tovább szeretné folytatni és reméli, hogy a karantén feloldása után újabb képeket adhat el egy kiállításon.

A legnagyobbak inspirálták műveit

Az alkotások között megtalálható a We All Stand Together, amely egy Peter Blake és Damien Hirst inspirálta WC-papír kollázs, a Thank You, amit Tracey Emin ihletett. De megtalálható a Banksy-stílusú alkotás mellett a Leonardo Da Vinci előtt tisztelgő Stop Moaning Lisa is. A festményeken közös motívumként megjelenik a koronavírus hatása, akárcsak Marc Quinn képein, amelyeket szintén a járvány ihletett.

Ha kíváncsi vagy az ifjú Jensen további alkotásaira is, akkor az Instagram-oldalán láthatod a képeket.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból