Orbán Viktor fotójával illusztrálta a Reuters, hogy a román miniszterelnök lemondott

Úgy látszik, a Reuters hírügynökségnél Orban egyet jelent Magyarország minszterelnökével. A román választások után lemondott Ludovic Orbannal keverték össze Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Budapest nem Bukarest

A választásokon elszenvedett vereség után hétfőn kora este lemondott posztjáról Ludovic Orban román miniszterelnök. A hírt természetesen az összes komolyabb hírügynökség, és a nyomukban a teljes világsajtó megírta.

Reuters Roman Valasztasok Orban Viktor Hiba Lemondott
A Reuters cikke Orbán Viktor magyar miniszterelnök fotójával

A legnagyobb nemzetközi hírügynökségnél, a Reutersnél azonban porszem csúszott a gépezetbe, a hír ugyanis Orbán Viktor fotójával illusztrálva jelent meg, és azzal is szerepelt a friss hírek között, nagyjából 20 percig. Érdekesség, hogy maga a fotó képaláírása stimmelt a tartalmához, vagyis Orbán Viktorról szólt.

Lavinaként ment a hír

A kínos hibát ugyan javították, de azok az oldalak, amelyek nagyon gyorsan (vagy automatizáltan) vették át a Reuters hírét, vitték magukkal a rossz fotót is.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Így Orbán Viktor képével szerepel most is Ludovic Orban lemondása például a Yahoo News felületén.

Nem ez volt az egyetlen román-magyar keveredés mostanában, múlt héten a Barcelona focicsapatának hivatalos Twitterén jelent meg, hogy a csapat elindult a Fradi elleni BL-meccsre Bukarestbe, emlékeztet a Telex.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból