A tudósok szerint az okos emberek nem nagyon figyelnek mások tanácsaira. Ráadásul az emberek általában inkább a saját véleményükre hagyatkoznak.
Mindazonáltal olyan gyakran hallunk néhány mondatot, hogy úgy tűnik, bevésődtek az agyunkba.

Bright Side összegyűjtött egy listát azokról a „kedves” tanácsokról, amelyek boldogtalan kapcsolatokba sodorhatnak, csökkenthetik az elhelyezkedési esélyeidet, és ronthat az életeden.

„Támogasd a férjedet, bármi is történjék”

Rossz.tanacsok.szuk .Latokoru.emberek
A régimódi mentalitású emberek gyakran adják ezt a tanácsot fiataloknak anélkül, hogy belegondolnának a következményeibe.
Ha egy családnak van egy partnere, aki keményen dolgozik és minden fillért megszámol, a másik pedig, aki minden pénzét valami kétes üzletbe fekteti, akkor nehéz boldognak nevezni őket. Az is megkérdőjelezhető, amikor a második partner egyszerűen a kanapén fekszik hosszú éveken keresztül, és megpróbálja „megtalálni önmagát”.
Az önálló döntések meghozatala, a másik partner hibáztatása minden problémáért és a másik véleményének figyelmen kívül hagyása a mérgező kapcsolat valódi jelei. A vak idealizálás és az elvont jóért való szenvedés még senkinek nem hozott boldogságot.

„Csináld azt, amit szeretsz, és egy napot sem fogsz dolgozni”

Rossz.tanacsok.szuk .Latokoru.emberek.2

Az üzleti szféra szakértői egyáltalán nem értenek egyet ezzel a tanáccsal. A munka nem szórakozás, hanem pénzkereseti eszköz.

Sőt, nagy különbség van aközött, hogy azt, amit szeretsz, csak magadnak csinálod, és aközött, hogy fizetségért csinálod valakinek.
A munkáltatóhoz való alkalmazkodás szükségessége kihat a kreativitásra, és kevésbé örömtelivé teszi, mint korábban.

„Most házasodj meg, a szerelem majd később jön”

Rossz.tanacsok.szuk .Latokoru.emberek.3

Hosszan vitatkozhatunk arról, hogy mi a fontosabb a kapcsolatokban: a szerelem, a biztonság vagy valami más. 

De a szülők csalódásától való félelem vagy az életkor miatti házassági vágy és a „ketyegő” biológiai óra egyértelműen rossz indíték a házasságkötéshez.

Mindkét partner szenvedni fog, ha nincs közöttük szerelem, és a legszomorúbb az, hogy sokszor egyikük sem meri megállítani a szenvedést, mert fél a válásra gondolni is, és nem akar nemet mondani az általánosan elfogadott házassági modellre.

„Szomorúnak érzed magadat? Ne gondolj rossz dolgokra"

Rossz.tanacsok.szuk .Latokoru.emberek.4
Azok az emberek, akik folyamatosan azt hallják, hogy „nyugodj meg” vagy „nincs okod szomorúnak lenni”, megtanulják elnyomni az érzelmeiket.
Az ilyen emberek a félelmet, a csalódottságot és a szomorúságot „rossz” érzelmeknek tartják, és megpróbálnak megszabadulni tőlük. Nemcsak az életminőséget ronthatja, hanem egészségügyi problémákat is okozhat.
Amikor szomorúnak érzed magad, a sírás jó megoldás lehet. A könnyek csökkentik a stresszt, enyhítik a fájdalmat és segítenek megnyugodni. Van még egy széles körben elterjedt tanács, amely azt mondja, hogy „maradj pozitív”, amelyet egyszer s mindenkorra el kell hagyni. Mindez azért van, mert a pozitív gondolkodás gyakran csak kísérlet a valóság elkerülésére, valamint önmagunknak való hazudozás.

„Semmi sem fontosabb a családnál"

Rossz.tanacsok.szuk .Latokoru.emberek.5

Ahogy a mondás tartja, egy igazi család nem a véren múlik – ez azokról az emberekről szól, akik veled maradnak, amikor senki más.

A családodban lehetnek mérgező emberek, például rokonok, akik állandóan kritizálnak, ítélkeznek, és megpróbálnak irányítani téged.

Ilyen helyzetben jobb megoldás lehet, ha nem ragaszkodunk egy ilyen családhoz, és korlátozzuk a kommunikációt azokkal a tagokkal, akik csak rontanak a mentális egészségünknek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet