George R.R. Martin kifejtette véleményét az internetes rajongói kultúráról és azzal kapcsolatban, hogy a Trónok harca előzménysorozattól nem vár akkora sikert, mint elődjétől, írja a The Wrap.

A Trónok harca és A tűz és jég dala írója George R.R. Martin azt állítja, hogy az internetes rajongói kultúra mérgező.

George R R Martin Trónok Harca
George R. R. Martin / Fotó: Ign

R.R. Martin egy hosszú interjúban nosztalgiázott arról, hogy régen milyen is volt a rajongói kultúra, amikor még írógépen írt fanzinokat. Martin a fanzinek világában kezdte karrierjét, amelyek segítettek a hasonló gondolkodású emberek kapcsolattartásában az internet világa előtt. “Kezdetekben képregényrajongó voltam. Volt egy rajongói klub aminek tagja voltam, szuperhős történeteket írtam kis képregény fanzinek számára” – mondta Martin.

Az író szerint a mai Twitterezős és Facebookozós kultúra nem nevezhető fejlődésnek. Az internetes rajongói kultúra mérgező, míg a régi fanzinoké nem volt az.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ugyan akkor is voltak nézeteltérések. Voltak viták, de semmi sem hasonlítható az interneten látható őrülethez[/perfectpullquote]

– állítja az író.

A Trónok harca rajongói kommentjei szerint a George R. R. Martin évtizedes hosszúságú történetének befejezése elkapkodott és súlytalan.

George R.R. Martin kifejtette véleményét a Trónok harca befejezéséről

Amikor az HBO-n elkezdődött a Trónok harca sorozat, akkor még lehetett bízni abban, hogy George R.R. Martin befejezi az utolsó két regényét a Tűz és jég dala című regénysorozatban. De a tévésorozat több évvel túljutott a meglévő forrásanyagon, így Martin nélkül vitték végig a sorozatot befejezéséhez vezető az úton.

Martin szerint, ha a rajongókat ilyen heves reakciókra sarkallta a finálé, akkor az csak a sorozat kulturálisan meghatározó sikerét mutatja. Az író szerint ezt a sikert nem fogja tudni megismételni az HBO előzménysorozata, vagy semelyik másik nevéhez fűződő projekt.

via GIPHY

Martin úgy véli, hogy a Trónok harca sikere nem volt előre megjósolható és nem is várja el, hogy valaha újra megtapasztalhasson hasonlót.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet