Magyar siker: Oscar-díj jelöltjei között a Ruben Brandt, a gyűjtő

A Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar akció-thriller is szerepel a között a huszonöt alkotás között, amelyet neveztek a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára.

Az amerikai filmakadémia által szerdán közzétett listán ott van többek között a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció, A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Mirai – Lány a jövőből, a Ralph lezúzza a netet, a Gnómeó és Júlia 2, az Apróláb, a Pókember – Irány a Pókverzum, valamint a Tini Titánok: A film is.

A filmakadémia közleménye szerint az animációs filmek kategóriájában nevezett – és az előírt feltételeket teljesítő – alkotások más kategóriák, köztük a legjobb film Oscar-díjára is jelölhetők.

milorad krstic ruben brandt a gyujto 1
Milorad Krstic: Ruben Brandt, a gyűjtő

Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész akció-thrillere a James Bond-filmek hangulatát idézi. Főhőse egy művészetterápiával gyógyító pszichoterapeuta, akinek kedvenc festményei az életére törnek egy sor látomás formájában.

Páciensei rábeszélik, hogy szerezze meg a műalkotásokat, mert ha a tulajdonában van az eredeti, akkor az nem támad a gazdájára.

Ruben Brandt és csapata 13 festményt rabol el a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből, többek közt a Louvre, a Tate Gallery, az Uffizi, az Ermitázs és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből.

Így nézheted meg Freddie Mercury- vagy az Egy nap című filmet premier előtt

Premier előtt debütál a mozikban Ujj Mészáros Károly legújabb alkotása, az X – A rendszerből törölve, a cannes-i filmfesztiválon a legjobb elsőfilmnek járó elismerést bezsebelő , valamint a Freddie Mercury életét és munkásságát bemutató Bohém rapszódia is. Felejthetetlen koncertek, féktelen bulik, meleg szeretők és drogok.

A film, amely jó nemzetközi visszhangot kapott, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, zenéjét Cári Tibor szerezte, producere Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje augusztusban volt a locarnói filmfesztiválon, a magyar mozikban november 15-től látható.

A Kutyák szigete: Egy csodásan bizarr történet – Filmkritika

Wes Anderson történetei sohasem voltak Háború és béke jellegűen bonyolultak. Ezúttal is a minimumra szorítkozott: az éppen újjá születő disztopikus Japánban a kutyák egy titokzatos módon elterjedt betegségben, a kutyanáthában szenvednek. Megaszaki polgármestere, Kobayasi egy közeli szemétlerakó szigetre száműzi valamennyi négylábút, hogy az emberektől távol pusztuljanak el.

A The Hollywood Reporter című amerikai filmes portál az Oscar-díjra legesélyesebb animációs filmek között említi Krstic alkotását A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Ralph lezúzza a netet, valamint a Mirai – Lány a jövőből című egészestés animációk mellett.

Ruben Brandt, a gyűjtő (12) előzetes

Nézd meg a filmet a Cinegón! https://cinego.hu/filmek/ruben-brandt-a-gyujto A Ruben Brandt, a gyűjtő a magyar animáció régi adósságát törleszti, egy igazi al…

Az Oscar-jelöléseket 2019. január 22-én hozzák nyilvánosságra, a díjakat február 24-én adják át Los Angelesben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból