Nézem Színház Rudolf Péter: Eszenyi Enikő felfüggeszti a színészi tevékenységeit

Rudolf Péter: Eszenyi Enikő felfüggeszti a színészi tevékenységeit

Promóció

Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója mondta el, hogy Eszenyi Enikő saját kérésére felfüggeszti a színészi tevékenységét.

Színészként már nem tér vissza

Promóció
- Advertisement -

Az InfoRádiónak adott interjút a Vígszínház új igazgatója, Rudolf Péter, és természetesen szóba került elődje, Eszenyi Enikő is. Mint elmondta, az Eszenyi által rendezett darabokat a következő évadban műsorra tűzik, de színészként már nem tér vissza.

/ Fotó: Eszenyi Enikő hivatalos Facebook-oldala

Rudolf elmondása szerint “[Eszenyi] Enikő most saját kérésre felfüggeszti a színészi tevékenységét, nem akar játszani.” A Vígszínház új igazgatója hozzátette, hogy azokkal az előadásokkal kapcsolatos összes munkát elvégzi, amelyeket ő rendezett. Együtt beszélik meg az esetleges szerepátvételeket, végigcsinálja a szokásos felújító próbákat.

“Távol maradni is politika, Enikő” – Eszenyi ellen tüntették a Vígszínházban

Az egyik olvasója számolt be arról, hogy A diktátor című darab végén egy transzparenst tartottak fel a nézőtéren: “Távol maradni is politika, Enikő!” Az információik szerint az ügyelő próbált intézkedni, de nem sikerült, és nem nagyon reagálták le a helyzetet a nézők és a színészek.

Rudolf Péter hivatalosan július elejétől vezeti a Vígszínházat, és megbízatása 2021. december 31-ig tart. Mellette Eszenyi Enikő és Csányi János rendező, a Bárka alapító-igazgatója és a Színház és Film Intézet alapító-vezetője is pályázott az igazgatói posztra, de Eszenyi márciusban visszalépett a személye körül kialakult helyzet miatt. Rövid idő alatt ugyanis több mint hatvan színész és más színházi ember vádolta meg verbális erőszakkal és hatalmi visszaéléssel, a fővárosi önkormányzat pedig az ügyek feltárását célzó vizsgálatot is indított.

Köszönettet mondott a minisztériumnak

Ami a színház anyagi helyzetét illeti: Rudolf szerint a koronavírus-járvány ellenére biztos lábakon állnak, ami szerinte részben az előző vezetésnek köszönhető, részben pedig az illetékes minisztériumnak.

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója a színház 125. évadának évadhirdetõ sajtótájékoztatóján 2020. július 1-jén / Fotó: Illyés Tibor / MTI

Hozzátette, az elmúlt időszakban két ember távozott a színházból, de ők még az igazgatóváltás előtt döntöttek így, ő pedig első lépésként a hat, már a színházban dolgozó egyetemistával kötött szerződést. Rajtuk kívül Telekes Péter, Méhes László és Seress Zoltán, valamint Brasch Bence szerződik még a Vígszínházba.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3