A november 1-én, a vegán világnapon nyílt bolt úgy néz ki, mint bármelyik más hentesüzlet, azzal a különbséggel hogy egy gramm hús sem található a pultokban. Viszont vannak helyette szejtánból vagy más zöldségekből készült felvágottak, kolbászok, sőt még hamburgerpogácsa is.

Többféle hamburgerpogácsa, bacon és felvágott

Anglia első hentesüzlete, a Rudy’s Vegan Butcher egy az egyben olyan, mintha egy hagyományos hentesüzlet lenne, a boltban azonban semmilyen állati eredetű terméket nem árulnak, írja a Business Insider. Van viszont szejtánból készült bacon, véreshurkaimitáció, felvágottak és természetesen többféle hamburgerpogácsa is, csak hogy a legnépszerűbb termékeket említsük.

Rudy Vegan Butcher Vilag Elso Vegan Hentesboltja
A Világ Első Hentesboltja Várja A Vevőiket / Fotó: Rudy's Vegan Butcher

A Rudy’s nevű vegán hentesüzlet elődje az évek óta óriási sikerrel működő Rudy’s Dirty Vegan Diner, amely kiadós méretű, szaftos amerikai gyorsételeiről híres a londoni Camden Market mellett.

A vegán gyorsétterem tulajdonosai évek óta arra törekednek, hogy az állati eredetű élelmiszereket egyáltalán nem fogyasztó emberek is mutatós, laktató és egészséges gyorskaját vehessenek magukhoz.

Egyaránt kapható náluk számos ízletes hamburger, hotdog, pastrami és mac ‘n’ cheese is, az ételekről pedig első látásra senki sem mondaná meg, hogy nem tartalmaznak húst. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a vásárlói kör kifejezetten nyitott lenne egy vegán hentesüzletre, a tulajdonosok pedig nem tévedtek!

Online rendeléseket is felvesz

A vasárnap nyílt “húsboltban” néhány óra leforgása alatt elfogyott az áru, a vevők még annak ellenére is türelmesen kivárták a sorukat, hogy a vírushelyzet miatt sokaknak a bolt előtt kellett ácsorogniuk. Az üzlet ingyenes szejtánbaconnel kínálta őket, bent pedig számos saját recept alapján készült húsmentes húsokat és felvágottakat is vásárolhattak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikk

A vegán hentesüzlet eredetileg online rendeléseket is felvesz, ám az óriási érdeklődésnek köszönhetően az internetes felületeken is sikerült alig egy nap alatt minden terméket eladni.

Vegan Hentesbolt Rudy Vegan Utcher London
/ Fotó: Rudy's Vegan Butcher

Ennek okán az üzlet kis türelmet kér a vásárlóktól, a náluk kapható árukat ugyanis egy saját, vegán “hústermékek” előállítására szakosodott csapat készíti el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

9 élelmiszer, amit helytelenül mosunk meg

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.