A 2007-es Simpson-filmben Tom Hanks mondatai egészen új értelmet nyertek 2021-ben. 

Nem jósolnak, csak valahogy életre kel a fikció

Először is szögezzük le: A Simpson család nem tud jósolni, így Kamala Harris amerikai alelnök öltözékét sem – ellentétben a sci-fi filmekkel vagy regényekkel.

Kamala Harris Lisa Simpson Hasonlosag
Kamala Harris Az Elnöki Beiktatáson És Lisa Simpson 2000-Ben / Fotó: Getty Images

Mégis, az amerikai filmtörténet legrégebbi (1989 óta futó) és számos díjjal kitüntetett végtelennek tűnő sorozata feltűnően gyakran talál bele évekkel később valóban bekövetkező eseményekbe.

A legutolsó „jóslat” éppen január 20-án, az ünnepélyes elnöki eskütételen igazolódott be. Teljesen lefagytak az internetezők a közösségi oldalakon Kamala Harris alelnök összeállítása láttán. Ugyanis a megszólalásig hasonló lila kosztümöt, gyöngysort és gyöngy fülbevalót viselt, mint Lisa Simpson a 2000-ben adásba került Bart to the Future című epizódban. Ebben Lisa az Egyesült Államok első női elnökeként leteszi az esküjét, sajtótájékoztatót tart, majd az előző, Trump-adminisztrációt bírálja munkatársainak az Ovális Irodában. Az egyetlen, amit a rajzfilmesek szemére hányhatnánk, hogy az animált figurákon nincs maszk.

The Simpsons: Future President Lisa Simpson

New channel on Lisa Marie Simpson participating in The Simpsons! single official channel on Lisa! Subscribe'll like it !!More information contact: LisaSimpso...

De itt még nem ért véget a különös egybeesések sora. A rajongók arra is emlékeztek, hogy az eskütételt követő koncert házigazdája, Tom Hanks a 2007-es A Simpson család – A filmben rajzfilmfiguraként kameózott.

Sziasztok, Tom Hanks vagyok. Mivel az amerikai kormányban már nem bíznak az emberek, ezért engem kértek fel mint hiteles szereplőt

– üdvözölte Hanks a Grand Canyonnal a háttérben az oda kiránduló Simpsonékat.

Nem lehetett nem arra gondolni, hogy a Trump után hátrahagyott, végtelenségig megosztott ország szórakoztatásához egy mindenki által elfogadott hírességet kértek fel a szervezők, aki igazán hitelesen tudja képviselni a Biden elnök által szorgalmazott egységet. Hanks a következőképpen búcsúzik a családtól rajzfilmben:

„Ha már megbízható kormányt választ, válassza ezt!”

A sorozat nem csak Kamala Harris outfitjét, de Donald Trump elnökségét is megjövendölte

A rajzfilmsorozat jövőbe látó képességével kapcsolatos találgatások egyáltalán nem újkeletűek, írja a CNN. A rajongók összeszedték, hogy milyen eseményeket „jósolt meg” a kétdimenziós sárga család. Ilyen volt többek közt a két állatidomár, Siegfried és Roy Horn tigristámadása, Donald Trump elnökké választása, és a 20th Century Fox csatorna megvásárlása a Disney részéről.

Kapcsolódó cikk

Még a South Parkban is külön részt szenteltek a sorozat jövőbelátó képességének The Simpsons Already Did It (Simpsonék már megcsinálták) címmel.

A sorozat egyik alkotóját, Dan Greaney forgatókönyvírót megkérdezték 2016-ban, hogyan láthatta annyi évvel előre Donald Trump elnökké választását. Azt válaszolta, hogy figyelmeztetésnek szánta Amerikának. 

„Ez volt az utolsó logikus lépés, aminél már nincs lejjebb. Teljesen beleillett abba a képbe, ahogyan Amerika egyre inkább megőrül” – tette hozzá Greaney.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet