Csodaként élik meg az oklahomai állatkórház orvosai Skipper, a hatlábú kiskutya születését.

Tovább élhet, mint más, rendellenességgel született társa

Skipper, a hatlábú kiskutya kisebb fajta szenzációt keltett Oklahomában. A keverék kölyökkutya, akinek neve magyar fordításban kapitányt jelent, az állatorvosok szerint valóságos csoda, írja a CNN.

Skipper Hatlabu Kiskutya Neel Veterinary Hospital
Skipper, A Hatlábú Kiskutya / Fotó: Neel Veterinary Hospital Facebook-Oldala

A kölyökről elsőként az oklahomai Neel Veterinary Hospital állatkórház adott hírt a Facebookon. Szövegükben külön kiemték: arra számítanak, hogy Skipper sokkal tovább életben fog maradni, mint azok a kutyák általában, amelyek hozzá hasonlóan valamilyen rendellenességgel jönnek világra.

Kétféle veleszületett rendellenességgel született a hatlábú kiskutya

A hatlábú kiskutya természetes úton született nyolc testvérével együtt február 16-án, a hóvihar kellős közepén. Az a gazdájának is nyomban feltűnt, hogy az állatnak kettővel több végtagja van, mint amire számítani lehetett volna, így a vihar elülte után azonnal állatorvoshoz vitte, hogy szakértői szemek is megvizsgálhassák.

Kapcsolódó cikk

“Az ultrahang- és röntgenfelvételek kiértékelése után megállapítottuk, hogy kétféle veleszületett rendellenessége van: az úgynevezett monocephalus dipygus és a monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus, ami azt jelenti, hogy egy feje és mellkasürege van, de két kismedencei régiója, két alsó húgyúti traktája, és két reproduktív régiója van. Valamint két farka és hat lába” – állapította meg a pontos dignózist a CNN-nek Tina Neel, az állatkórház tulajdonosa.

Skipper orvosa szerint akadhatnak majd problémák a jövőben

Az orvos szerint Skipper petesejtje nem hasadt szét megfelelően az anyaméhben, így nem egypetéjú ikrek fejlődtek tovább, helyette egyedül a hatlábú kiskutya petesejtje maradt meg, ennek köszönhetőek a furcsa elváltozások.

Neel számít arra, hogy a későbbiekben akadhatnak majd gondjai az állatnak, de örömmel látja, hogy jelen pillanatban pontosan ugyanolyan erős és egészséges mint a testvérei. Sem ő, sem a gazdái nem látják okát annak, hogy ne teremtsék meg neki a legjobb feltételeket az élethez így bár továbbra is rendszeresen ellenőrizni fogják az állapotát, a kölyökkutya a hat lába ellenére teljesen hétköznapi kutyaként fog felnőni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet