Sólyom László volt köztársasági elnököt egy tömegközlekedési eszközön kapták lencsevégre, és úgy tűnik, 81 évesen is kiváló formában van.

Blikk olvasója szúrta ki Sólyom Lászlót, Magyarország 2005 és 2010 közötti államfőjét a 21-es buszon. 

A 81 éves volt köztársasági elnök kíséret nélkül, állva utazott a tömegközlekedési eszközön, a védjegyévé vált svájci sapkában beszélgetett, vélhetően egy baráttal. 

Sólyom László valóban jó kondíciónak örvend. Legfeljebb esti fogadásokhoz használja az őt megillető hivatali autót, napközben szinte mindig tömegközlekedéssel jár, gyakorta busszal.

“Emellett sokat sétál, kirándul, s továbbra is rajong a természetért” – mondta a Blikk érdeklődésére a volt köztársasági elnök titkárságának vezetője, Landi Balázs.

Sólyom László 2010-ben vonult vissza, azóta Svábhegyen lakik, és ritkán vesz részt programokon. A személyi védelemről már évekkel ezelőtt lemondott. A jogszabályok szerint a visszavonult államfőként maximum háromfős titkárság működtetése illeti meg, melyhez irodát is kaphat, illetve élete végéig szolgálati gépkocsi és sofőr is jár neki. Ezen túlmenően a „lakás üzemeltetési feladatainak ellátásához” egy fő alkalmazásának a feltételeit az Országgyűlés Hivatala biztosítja.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.