A nagykátai rendőrök őrizetbe vették a 85 rendbeli csalással gyanúsítható 43 éves budapesti férfit.

Fiktív weboldalt üzemeltetett

Az ország számos pontján tettek feljelentést a megkárosítottak a rendőrségen 2020. és 2021. között, szinte kivétel nélkül hasonló tartalommal. Egy férfi kihasználva az sértettek jóhiszeműségét egy fiktív weboldalon, szerszámgépeket, bútorokat kínált eladásra, majd a megrendeléseket követően kérte áldozatait, hogy a vételárat egy megadott számlaszámra utalják el. Szinte mindegyikük eleget tett a kérésnek. Pénzüknek annyi, termék nem érkezett, a férfi elérhetetlenné vált, összesen több mint ötmillió forint kárt okozott – írta a police.hu.

A helyi rendőrök széleskörű nyomozásának köszönhetően kiderítették a budapesti 43 éves M. Péter gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével. A férfit az egész országban nagy erőkkel keresték, elfogatóparancs alapján 2022.  január 20-án Budapesten fogták el, előállították, majd őrizetbe vették. Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen 49 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint 36 rendbeli csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, kezdeményezték a letartóztatását.

Unokázós csaló

Mint beszámoltunk róla, a budapesti rendőrök keresik azt a nőt, aki trükkös módszerrel szerezte meg egy idős férfi pénzét. Az unokája ügyvédjének adta ki magát, így szedve ki a férfiból pénzt. A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, azonban ezidáig nem sikerült elfogni őt, ezért R. Borbála ellen elfogatóparancsot adtak ki.  

A BRFK felhívja mindenki figyelmét, hogy amennyiben ismeretlen személy azzal keresi, hogy hozzátartozója bajba került, lehetőség szerint szakítsa meg a telefonhívást. Azonnal vegye fel a kapcsolatot a megnevezett családtagjával, ellenőrizze le a hívás valódiságát, illetve ne adjon át pénzt, értéket senkinek. Bűncselekmény gyanúja esetén értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet