William Bonin, Amerika egyik “legtermékenyebb” sorozatgyilkosának számít, miután bevallotta, hogy megölt 21 embert, akiket meztelenül dobott ki az ország autópályáira.

Az első kaliforniai, akit halálos injekcióval végeztek ki

Boninnak beteges vágya volt a fiatal fiúk és férfiak iránt és horror filmbe illő tombolásába kezdett, és öt fiú szexuális bántalmazása után 1979-ben szabadult a Los Angeles-i börtönből. Egy évvel azután, hogy kiengedték, számos megyében holttestek kezdtek felbukkanni az utak szélén és ingatlanok mögött.

Áldozatai többsége 12 éves volt, de voltak köztük idősebbek is. Meztelen testükön többféle bántalmazási nyomok is voltak, némelyiken cigarettaégés vagy horzsolás. Az egykori kamionsofőr 21 gyilkosságot vallott be – számolt be róla a Daily Star.

Egyetlen túlélő

Bonin korábban helikoptertüzérként szolgált Vietnamban, ahol később kiderült, hogy két parancsnoksága alatt álló katonát is bántalmazott.

1975-ben elítélték David McVicker megerőszakolásáért, ekkor azt mondta egy rendőrnek, hogy soha többé nem hagy élő tanút. Bonin fegyverrel erőszakolta meg McVickert, mielőtt életben hagyta volna. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor így tett, mielőtt megindította volna gyilkosságainak sorozatát.

Sorozatgyilkos-Autopalya-Gyilkossag-Brutalitas-Meztelenn-Hullak-Kivegzes-2
„Ez volt a nyár utolsó napja. Valójában stoppoltam haza Garden Grove-ból Huntington Beachre, és ő elkapott. Sokáig nagyon fájt nekem” – mondta a későbbiekben középiskolát is elhagyó áldozat.

Utolsó vacsora

Borzalmas bűnei ellenére Bonin kényelemben tölthette utolsó napját. Átnézte postáját és utolérte családját és barátait – írja a Los Angeles Times-ra hivatkozva a Daily Star.

Azt jelentették, hogy később egy “halálőrző” cellába helyezték át, ahol elfogyaszthatta utolsó étkezését, amely egy pepperonis-kolbászos pizza volt, desszertként kávéfagylalttal kiegészítve. Majd kényelmesen hátradőlt, nézte a “Jeopardy” című játékműsort a tévében és találkozott egy katolikus lelkésszel is, aki azt mondta, hogy nyugodtnak tűnt a kivégzése előtt.

Utolsó szavak az áldozatok családjaihoz

A sorozatgyilkos talált időt arra, hogy a KQED-FM-nek adott interjújában még egy utolsó üzenetet küldjön az áldozatok családjainak.

"Úgy érzik, hogy a halálom lezárja. De ez nem így van. Majd megtudják”

– mondta.

Hozzátette, hogy ő békét kötött a halállal és egy börtönőrrel is sikerült már nevetnie a közelgő kivégzésén. Azok családjai, akiket brutálisan megkínzott és megölt, megjelentek a börtönben, hogy némi lezárást szerezzenek.

Russell Duane Rugh édesanyja, akinek holttestét egy autópálya mellett találták meg egy másik áldozat, Glen Barker holtteste mellett, megszólalt a kivégzés előtt. “Alig várom, hogy [Bonin] utolsó lélegzetét vegye” – állította a nő.

Az anya azt mondta, sajnálja, hogy a halála fájdalommentes volt és hozzátette: “Azt hiszem, át kellene adni az [áldozatok] szüleinek és David McVicker-nek. Megoldanánk.”

8 éves korában őt is szexuálisan zaklatták

Bonint végül 14 fiatal meggyilkolásáért és megerőszakolásáért ítélték el, akik közül néhányan stopposok voltak, mint McVicker. A férfi tettei egy éven át keltettek félelmet Dél-Kalifornia környékén.
1980. június 11-én tartóztatták le Hollywoodban, miközben egy Orange County-ból szökött 17 éves fiatalt bántalmazott. A rendőrök ekkor fedezték fel az áldozatainak megerőszakolásához és megfojtásához használt felszerelést a hírhedt furgonjában – amely kötélből, drótból és abroncsvasból állt, amelyet az áldozatok a nyaka köré csavart.
Sorozatgyilkos-Autopalya-Gyilkossag-Brutalitas-Meztelenn-Hullak-Kivegzes

Azt jelentették, hogy Bonin nem egyedül követte el aljas bűneit, hanem voltak cinkosai is, akik állították, hogy ő volt az ötletgazda. Egyik barátja, Gregory M.Miley életfogytiglani börtönbüntetését töltötte két tinédzser meggyilkolásáért, amikor a Mule Creek állami börtön egyik rabja agyonverte.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet