Akik hobbiból varrnak, sokszor próbálnak ki újabb és újabb dolgokat. Vannak, akik inkább a kreatív vonalat kedvelik, míg mások inkább a szabászat irányába húznak. Ez utóbbi tábornak biztosan nem lesz ismeretlen a futter mint alapanyag. De ha mégis, és szeretnél valami újat kipróbálni, akkor érdemes tovább olvasnod, mit is lehet kihozni ebből a remek kelméből.

Mi is pontosan a futter?

Ezt az alapanyagot főként a sportruházatok gyártásához szokták felhasználni. A kelme szerkezete színfali kétoldalas, amit a hátoldalon megtámogatnak egy harmadik, hurkos kötésképpel is. Ebből kifolyólag a futter egy viszonylag vastag, meleg anyag benyomását kelti. Éppen ezért is kedvelik annyira sportruházatként.

Te szoktál otthon varrni? A futter anyaggal vannak már tapasztalataid? Ha még nem, keresd fel az ismert méteráru webshop, a K-ELME oldalán a bolyhos futter anyagokat, és próbálj ki valami újat ezekből!

Sportruházat gyerekeknek

A futter anyagok egyre nagyobb keresletnek örvendenek, éppen ezért egyre többféle mintával lehet őket elérni. Ha szeretnél valami különlegeset készíteni a gyermekednek, vagy akár az egész sportcsapatának, akkor érdemes lehet körülnézned, hogy milyen gyerekmintás kínálattal lehet találkozni. Egy személyes kedvenc vagy a hobbi megjelenítése a sportruházaton kimondottan motiváló lehet arra, hogy minél többször előkerüljön az adott darab, és hogy minél több időt töltsenek a legkisebbek is mozgással. Márpedig, ha azt szeretnéd, hogy a gyermeked felnőtt korában is egészséges életmódot folytasson, a legjobb, ha már kiskorában kialakítod nála ezeket a szokásokat.

Meleg sportöltözet a téli időszakra

A tél egy egészen ellentmondásos időszak a sport szempontjából. A legtöbben az időjárás viszontagságai ellenére is ragaszkodnak hozzá, hogy űzzék a megszokott mozgásformákat. De ez természetesen csak akkor lesz kivitelezhető, ha az évszaknak megfelelő öltözettel ellátva vágnak bele a mozgásba.

A futter alapanyagú sportruházatok tudják biztosítani a kényelmet és a hőtartást egyaránt. Egy ilyen darabbal bátran neki lehet vágni a szabadtéri edzéseknek is.

Szóval akár magadnak varrnál egy ilyen ruhadarabot, akár egy szerettedet lepnéd meg vele, biztosan jó döntést hozol, ha a futter anyagok valamelyike mellett teszed le a voksodat.

Hogyan kell dolgozni a futterrel?

Ez az anyag már nem feltétlenül való kezdők kezébe. Elasztikus változatához javasolt olyan varrógéppel dolgozni, ami erre alkalmas, de az anyagtulajdonságok miatt maga a folyamat is igényel némi rutint. Ellenkező esetben ugyanis az anyag csavarodásával, az illesztések pontatlanságával is szemben találhatjuk magunkat. De ha kellőképpen felkészültek vagyunk, igazán remek szabadidős holmikat tudunk készíteni a saját célunkra és szeretteink megörvendeztetésére is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.