Stan Lee, Walt Disney és Stanley Kubrick posztumusz kitüntetésben részesül a filmek területén elért eredményeikért, írja a The Hollywood Reporter.

Stan Lee, Walt Disney és Stanley Kubrick is posztumusz tagjai lesznek a Visual Effects Society Hall of Fame-nek (Vizuális Effektusok Társasága – Hírességek Csarnoka). Rajtuk kívül idén ősszel Susan Thurmond O’Neal, Michael Fink és Mike Brodersen is megkapják a VES kitüntetését.

Stan Lee Hírességek Csarnoka
Stan Lee A Marvel-Univerzum Atyja / Fotó: Parade

Susan Thurmond O’Neal VFX-specialista, aki a Digital Domain és a The Mill számára is dolgozott, elnyerte az alapítók díját. Az Oscar-díjas Michael Fink VFX-supervisor élethosszig tartó tagságot kap a VES-ben, illetve tiszteletbeli tagsággal jutalmazzák Mike Brodersen-t is.

Vajon Stan Lee cameózik a Pókember: Idegenben filmben?

Van egy ember, aki többször szerepelt a Marvel Mozis Univerzumban, mint bárki más. Természetesen a képregénylegendáról, Stan Lee-ről van szó, aki részt vett a Pókember, a Fantasztikus négyes, az X-Men és a Hihetetlen Hulk megalkotásában is. Az elmúlt évtizedeken kisebb cameoszerepek erejéig fel is tűnt a legtöbb Marvel-filmben.

Susan Thurmond O’Neal dolgozott a Titanic vizuális trükkjein, míg Michael Fink Az arany iránytű című fantasy effektusaival érdemelte ki az Oscar-díjat.

Arany Iránytű Michael Fink
Jelenet Az Arany Iránytű Című Filmből / Fotó: The Verge

A VES kitüntetéseit olyan kivételes művészek, innovátorok és szakemberek érdemlik ki, akik nagy hatással voltak a vizuális effektusok fejlődésére.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet