A Kreml sajtótitkára bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin személyesen kíván találkozni az orosz katonákkal a megszállt kelet-ukrajnai donbászi régióban.

Steve Hall, a CIA egykori oroszországi főnöke azonban úgy véli, a látogatás Vlagyimir Putyin kétségbeesett próbálkozása, hogy emelje a morált a saját országában zajló háború miatti nézeteltérések miatt, írja a DailyStar.

Nem hiszem, hogy ez a biztonságát jelzi. Szerintem ez azt jelzi, hogy nagyon erős vágya van arra, hogy megmutassa az oroszoknak, hogy ez Oroszország része.

Hall egy másik okként azt javasolta, hogy Putyin elnök “ingerülten látja a nyugati látogatók folyamatos áramlását Kijevben és Ukrajna más részein, amikor hadserege nem teljesít túl jól azokon a területeken, amelyeket állítólag irányít”.

A Kreml kijelentése ellenére nem világos, hogy az orosz elnök mikor látogat el a frontvonalra. A látogatás nem veszélytelen, úgy gondolják, hogy az ukrán különleges erők veszélyt jelenthetnek Putyin elnökre a fronton tett látogatások során.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet