David Harbour, a Stranger Things Hawkins városának serifje véleményezte a Redditre felkerülő rajongói teóriákat. Az Upside Down igazából a jövő lenne? Az Egyesült Államok kormánya atombombát dobott le Hawkinsra? A demogorgonok tulajdonképpen az emberiség leszármazottjai? 

A Stranger Things a Függetlenség napján, július 4-én debütált a Netflix oldalán. Olyannyira várták a rajongók, hogy megdöntött minden korábbi rekordot a streamingszolgáltatónál.

Stranger Things Sorozat Stranger Things 3 Évad Stranger Things 4 Évad
Stranger Things Sorozat / Fotó: Netflix

Több mint 40 millió háztartásban (egy háztartásban több tömegkommunikációs eszköz is található, valamint egy Netflix-fiókhoz több felhasználó is társítható – a szerk.) nézték meg a sorozatot az első négy napban.

Lesz negyedik évad a Stranger Thingsnek? Ezek azok, amiket tudunk eddig

Menjünk vissza januárra! Shawn Lecy, a Stranger Things rendezője és producere bejelentette, hogy négyévados lesz a sorozat. Noha a Netflix egyelőre nem erősítette meg hivatalosan ezt. – mondta Levy a nek. Tehát nagy az esély arra, hogy folytatódik az Eleven vezényelte srácok harca a demogorgonokkal.

David Harbour, a Stranger Things Hopper karaktert alakító színész a Vanity Fairnek véleményezte a Reddit oldalán lévő legvadabb, ám egyben legérdekesebb rajongói teóriákat.

Az első elmélet szerint az Upside Down igazából a jövő megfelelője. A rajongó szerint amikor Will a Tótágasba kerül, az egyik ottani demogorgon magába szippantja őt. A mi jelenünkbe visszatérve “megszül” egy csigát (a második évadban a mosdóban, a tükör előtt egy meztelen csigára emlékeztető lényt köp ki), amely fejlődésnek indul és demogorgon lesz. A lény akkor már tudatában van annak, mennyire erős Eleven, hiszen “megörökölte” Willtől ezt az információt.

A rajongó viszont megjegyzi, fennállhat annak a lehetősége is, hogy azért tudja, mennyire erős Eleven, mert olvashatta az elméjét Willnek. Egy kicsivel később a Thessalhydra (a The Mind Flayer, magyarul Elmenyúzó) felbukkan, és a legyőzése érdekében az Egyesült Államok kormánya egy atombombát dob Hawkinsra.

Ugyan a város elpusztul, de a demogorgon túléli a támadást. Eleven véletlenül használja a jövőbe látó képességét, aminek következtében visszautazik az időben a lény, és le akarja vadászni Elevent. Azonban ehelyett, hogy elragadja Willt, ami miatt előlről kezdődik minden esemény, amit láthattunk is a sorozatban.

via GIPHY

David Harbour imádja ezt az “őrült” elméletet. Mint megjegyezte, simán igaz is lehetne. Sőt, jó ötletnek tartja, hogyha az Upside Down tulajdonképpen a jövő lenne. Bár a nukleáris fegyver beemelése már neki is sok.

Az alábbi videóban Harbour feltárja a többi őrült teóriát. Rajongók “megfejtik”, mik is a demogorgonok, és egyesek szerint az Upside Down forrása Terry Ives, Eleven biológiai anyja. Mások úgy gondolják, Hopper lánya még él, valamint Dustin kitartásának hála Nancy pasija lehet élete végéig. És persze előkerülnek az orosz összeesküvés-elméletek is, miszerint Murray igazából egy orosz kém.

David Harbour Breaks Down Stranger Things Fan Theories from Reddit | Vanity Fair

David Harbour, one of the stars of “Stranger Things,” breaks down fan theories from Reddit. Is the Upside Down the future? Did the US government drop an atom…

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet