Toshio Suzukitól, a Studio Ghibli volt elnökétől megtanulhatjuk, hogyan kell rajzolni a Totoro-figurát.  

Totorót újra felfedezték az emberek a járvány alatt

A világjárvány alatt a sok bizonytalanság és az ismeretlentől való félelem miatt az emberek sokkal szorongóbbá váltak. A gyerekek pedig még kiszolgáltatottabb helyzetben vannak. Talán ezzel is magyarázható, hogy miért kerülhetett elő sokaknál újra a Studio Ghibli kedves, nosztalgikus hangulatú rajzfilmje, a Totoro – A Varázserdő titka, írja a Dazed. A Japánban 1988-ban bemutatott animációs film világa, vidám és egyszerű cselekménye, no meg persze az imádnivaló főszereplő különösen nyugtató hatást gyakorol az emberekre.

Totoro A Varazserdo Titkai
Totoro: A Varázserdő Titkai / Fotó: Studio Ghibli

Most pedig az otthonlét alatt megtanulhatjuk, hogy lehet lerajzolni a gyerekek kedvencét, az cuki mesehőst, Totorót, aki Japánban az idők során olyan legendává nőtte ki magát, mint a nyugati világban Micimackó.

スタジオジブリ・プロデューサー金城小学校出身 鈴木 敏夫さん

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Toshio Suzuki producer és a Studio Ghibli volt elnöke egy videón mutatja be, hogy lehet a legkönnyebben lerajzolni Totorót. A rövid anyagot eredetileg a karanténban élő gyerekeknek szánták. Suzuki egy tintaecsettel a kezében magyarázza rajzolás közben: arra kell figyelni Totoro ábrázolásánál, hogy a kerek szemeket jó távol rajzoljuk egymástól.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Otthon is meg lehet csinálni. Hajrá, rajzoljon mindenki![/perfectpullquote]

– buzdít mindenkit a szintén stresszoldó tevékenységre Suzuki.

A Ghibli-univerzum reneszánsza

Nem ez volt az egyetlen videó, amivel a rajzfilmrajongóknak kedveskedtek: a Studio Ghibli készített egy virtuális múzeumtúrát is az intézmény bezárása után. A Netflix-en pedig, most először, közzétettek jópár Ghibli-rajzfilmet: Chihiro Szellemországban, A vadon hercegnője, A vándorló palota – csak hogy a legkedveltebbeket említsük.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A cég híresen szigorú igazgatójáról nemrég egy négyrészes dokumentumfilm is készült, amely megtekinthető a YouTube-on is.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet