Váratlanul lemondott posztjáról Süli János, a a Külgazdasági és Külügyminisztérium paksi bővítésekért felelős államtitkára.

Süli János a paksi atomerőmű bővítéséért felelős államtitkárként dolgozott a külügyi tárcánál, ezt megelőzően 2017-től tárca nélküli miniszterként felügyelte e beruházást, írjaBlikk.

Megbízatása már hétfőtől megszűnik, a lemondást viszont nem indokolták, és a politikus a saját közösségi média-oldalán sem indokolta.

Süli három évtizeden át dolgozott a Paksi Atomerőműben, volt csoportvezető, osztályvezető, műszaki igazgató és vezérigazgató is, 2014-2017 között Paks polgármestereként dolgozott, 2018 óta a térség országgyűlési képviselője – írja a 24.hu.

A KDNP-s képviselő miniszterként bruttó 5 millió forintot kapott havonta, államtitkárként viszont ennek csak a negyede, 1 millió 296 ezer forint járt neki, igaz, ezt az összeget azonban hamar 1 millió 974 ezer forintra emelték.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.