Kipróbált!
Lássunk neki!
Hozzávalók
- 5 dl zsíros tej
- 100 gr sűrített tej
- 5 ek. tejpor
- 4 tojás sárgája
fél csésze keményítő (2,5 dl-es a csésze) - 2 cs. vaníliás cukor
- 4 ek. cukor
- 1 ek. vaj
- csipet só
Kapcsolódó cikk
5 “egészséges étel”, amik valójában rosszat tehetnek neked
A címkék még a legtudatosabb embereket is könnyen megtéveszthetik.
Panírozni:
- 1 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítése
- A tejbe öntünk a vaj kivételével minden hozzávalót és simára keverjük.
- Közepes lángon, folyamatosan keverve addig főzzük amíg jól besűrűsödik.
- Ekkor hozzá keverjük a vajat is.
- Folpackkal kibélelt szögletes formába öntjük, és hűvös helyen hagyjuk teljesen megdermedni.
- Ha megdermedt, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackkot és téglalapokra vagy kockákra szeleteljük.
- Szokásos módon panírozzuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.
- Forró, bő olajban mind két oldalát pirosra sütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kapcsolódó cikk
A sok karácsonyi desszert után jól esik valami egyszerűbb. Így készül a legfinomabb madártej!
Mindig öröm a családnak, főleg a kicsinek!