Nem véletlen, hogy a szabadon álló kádak napról napra egyre népszerűbbek. Sok-sok évvel ezelőtt már népszerűek voltak, azonban egy időre a sarokba épített és a falhoz illesztett kádak bizonyultak jobb választásnak a helytakarékosság miatt. Azonban ma már újból sokan választják a térben álló változatokat.

Ráadásul a szabadon álló kád tekintetében is rendkívül széles a választék, így könnyen meg lehet találni azt a változatot, ami a leginkább illik az egyéni igényekhez, és harmóniát teremt a fürdőszobában. Azonban a választás során körültekintőnek kell lenni, és néhány fontos szempontot figyelembe kell venni annak érdekben, hogy a kiválasztott darab hosszú éveken át megállja a helyét. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyek megkönnyítik a választást.

A kádnak szépnek, biztonságosnak és kényelmesnek kell lennie

Némelyik szabadon álló kád olyan gyönyörű, hogy szinte ékszernek is tekinthető. Ezek a változatok bárhova elhelyezhetőek, nem kell kompromisszumot kötni. Továbbá rendkívül kényelmesek, ha nincsenek a falhoz tolva, akkor mindkét kezünket ki tudjuk lógatni belőlük. Ezt a hagyományos, falhoz illesztett változatoknál biztosan nem lehet megtenni.

A kádválasztás során az árnak minden esetben másodlagosnak kell lennie, ugyanis sok-sok évre választjuk és valószínűleg minden nap használni fogjuk. A mindennapos használat mellett pedig 10-15 év múlva is szépnek, biztonságosnak és kényelmesnek kell lennie. Az olcsó változatok hamar besárgulnak és szétrepednek, ugyanis nem megfelelő gyártási technológiával és nem kiváló minőséget képviselő anyagokból készülnek.

A termék hosszú éveken át megállja a helyét

A kádválasztás során figyelembe kell venni a minőség mellett azt is, hogy a gyártó hány év garanciát ad rá. Minél jobb minőségű a kád, a gyártó annál hosszabb garanciát vállal rá, hiszen az elvégzett teszteknek köszönhetően biztosan tudja, hogy a terméke hosszú éveken át megállja a helyét.

A kádválasztás során az említettek mellett azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire erős a kádhéj. Ugyanis bírnia kell a fürdőző testsúlyát, és karcolásmentesnek is kell lennie, hogy szép maradjon a felülete mindennapos használat esetén is.

A lábszerkezet egyenletesen adja át a súlyt a padlónak

A túlfolyót is érdemes megnézni a kádválasztás során, ahol elfolyhat a kádba feleslegesen töltött víz. Fontos, hogy a túlfolyó olyan anyagból készüljön, amely karcolástűrő és egyszerűen tisztítható, továbbá legyen sima a felülete, hogy nehezebben telepedjen meg rajta a penész.

A szabadon álló kádak esetében az erős és biztos lábszerkezet is fontos szerepet tölt be. A lábazat amiatt fontos, mert felel a stabilitásért. Megfelelő minőségű lábazat esetén nem kell attól félni, hogy eldől a kád a fürdőzés során. Mindemellett a lábszerkezet arról is gondoskodik, hogy egyenletesen adja át a súlyt a padlónak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.

Joyful aged woman looking at her beloved man

Hogyan éled majd meg a nyugdíjas éveket?

A nyugdíjas éveink során számos kihívással kell majd szembenéznünk. Idős korunkra már több lesz az egészségügyi problémánk, de nem szabad mindig csak a negatívumokra koncentrálni!

https-_www.geminiduo.hu_ - 2022 december - Cikk3

Stílusos kádtöltő csaptelepek

Lakásfelújítás vagy építés alkalmából talán nem a legfontosabb kérdések között szokott szerepelni a fürdőszoba kialakítása, pedig ez az a helyiség, ahol minden napunk kezdődik és végződik, ahol pihenhetünk és feltöltődhetünk és amely helyiség jelentősége messze túlmutat azon, miszerint csak a tisztálkodás helyszíne legyen.