Nem véletlen, hogy a szabadon álló kádak napról napra egyre népszerűbbek. Sok-sok évvel ezelőtt már népszerűek voltak, azonban egy időre a sarokba épített és a falhoz illesztett kádak bizonyultak jobb választásnak a helytakarékosság miatt. Azonban ma már újból sokan választják a térben álló változatokat.

Ráadásul a szabadon álló kád tekintetében is rendkívül széles a választék, így könnyen meg lehet találni azt a változatot, ami a leginkább illik az egyéni igényekhez, és harmóniát teremt a fürdőszobában. Azonban a választás során körültekintőnek kell lenni, és néhány fontos szempontot figyelembe kell venni annak érdekben, hogy a kiválasztott darab hosszú éveken át megállja a helyét. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyek megkönnyítik a választást.

A kádnak szépnek, biztonságosnak és kényelmesnek kell lennie

Némelyik szabadon álló kád olyan gyönyörű, hogy szinte ékszernek is tekinthető. Ezek a változatok bárhova elhelyezhetőek, nem kell kompromisszumot kötni. Továbbá rendkívül kényelmesek, ha nincsenek a falhoz tolva, akkor mindkét kezünket ki tudjuk lógatni belőlük. Ezt a hagyományos, falhoz illesztett változatoknál biztosan nem lehet megtenni.

A kádválasztás során az árnak minden esetben másodlagosnak kell lennie, ugyanis sok-sok évre választjuk és valószínűleg minden nap használni fogjuk. A mindennapos használat mellett pedig 10-15 év múlva is szépnek, biztonságosnak és kényelmesnek kell lennie. Az olcsó változatok hamar besárgulnak és szétrepednek, ugyanis nem megfelelő gyártási technológiával és nem kiváló minőséget képviselő anyagokból készülnek.

A termék hosszú éveken át megállja a helyét

A kádválasztás során figyelembe kell venni a minőség mellett azt is, hogy a gyártó hány év garanciát ad rá. Minél jobb minőségű a kád, a gyártó annál hosszabb garanciát vállal rá, hiszen az elvégzett teszteknek köszönhetően biztosan tudja, hogy a terméke hosszú éveken át megállja a helyét.

A kádválasztás során az említettek mellett azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire erős a kádhéj. Ugyanis bírnia kell a fürdőző testsúlyát, és karcolásmentesnek is kell lennie, hogy szép maradjon a felülete mindennapos használat esetén is.

A lábszerkezet egyenletesen adja át a súlyt a padlónak

A túlfolyót is érdemes megnézni a kádválasztás során, ahol elfolyhat a kádba feleslegesen töltött víz. Fontos, hogy a túlfolyó olyan anyagból készüljön, amely karcolástűrő és egyszerűen tisztítható, továbbá legyen sima a felülete, hogy nehezebben telepedjen meg rajta a penész.

A szabadon álló kádak esetében az erős és biztos lábszerkezet is fontos szerepet tölt be. A lábazat amiatt fontos, mert felel a stabilitásért. Megfelelő minőségű lábazat esetén nem kell attól félni, hogy eldől a kád a fürdőzés során. Mindemellett a lábszerkezet arról is gondoskodik, hogy egyenletesen adja át a súlyt a padlónak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.