Új hétvége, új programok a Szabadság hídon: július 13-14!

Véget ért a Szabadság híd lezárásának első hétvégéje, ahol nagyszerű programokkal várták azokat, akik kikapcsolódni szerettek volna. És jön a következő hétvége, mégpedig az alábbi programokkal!

A Szabadság híd lezárása mindig kellemes hír a budapestieknek. A nyári napsütésben a haverokkal rozé-fröccsözhetünk, miközben vélhetően hasonló szellemiségű arcok vesznek körbe minket. Ráadásul a Szabihíd kezdeményezésének számos nagyszerű programmal színesítik a hétvégét.

Ekkor zárják le a Szabadság hidat 2019-ben és ilyen programok várhatók

Július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án (szombatonként és vasárnaponként) a dunai átkelőt a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől is lezárják, azt kizárólag a gyalogosok használhatják. A lezárás idején Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusszal, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal, a dél-budai szakaszon pedig a hosszabb útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal utazhatnak a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett.

A múlt héten kitelepült a Hangfoglaló, aminek következtében pop-up koncerteket hallgathattunk, de volt reggeli jóga és futás is.

Szabihíd

Szabihíd added a new photo – at Szabihíd.

Nézzük, mik várhatók holnaptól a Szabadság hídon!

  • Élő könyvtár a Szabihídon – első kézből a hajléktalanságról

A Menhely Alapitvany Fedél Nélkül – Első Kézből a Hajléktalanságról csoport szervezésében egy hajléktalan emberrel párban vagy kiscsoportban történő beszélgetés során lehetőség nyílik mélyebben megérteni e sorsokat, melyeknek egyéni és társadalmi összetevőiről egyaránt képet kaphatsz!

Időpont: Július 13-a, szombat, 15 órától 18 óráig

Facebook-esemény: ITT

  • Tekerés a lezárt Szabihídon

Idén ismét tekerhetsz a Szabihídon, ráadásul 6 oktatót is kaptok.

Órarend:
19:00 – 19:45: Kreiszl Bogi – Laczkó Attila
20:00 – 20:45: Vallus Anett – Fintor Gábor
21:00 – 21:45: Janik Anna – ZalaMiki

A program regisztrációhoz kötött, amelyet a [email protected] címen teheted meg.

Időpont: Július 13-a, szombat, 19 órától 22 óráig

Facebook-esemény: ITT

  • Fák alatt akusztik

Koncert nélkül nem maradhat el egy hétvége sem. A Fák alatt zenakar klasszikus dob-basszus-gitár felállás mellé becsempészik hegedűt is.

Időpont: Július 13-a, szombat, 19 órától 22-ig

Facebook-esemény: ITT

  • Hoopdance Show

Ezen az estén, a HooPer4mers táncosai led karikákkal adnak elő egy fergeteges bemutatót. A hoopdance egy igen látványos művészi mozgásforma, amihez legalább egy hulahoppkarika szükséges. Zenére, táncos, akrobatikus elemekkel tűzdelt kreatív mozgássor. Ahol a karika nem csak a derékon pöröghet, hanem tokától-bokáig bárhol.

Időpont: Július 13-a, szombat, 21:30-22:00

Facebook-esemény: ITT

  • Ricotta: Bábmese a barátságról

Egy piros pöttyös bicikli és három bőrönd. Elfér bennük az egész világ…de legalábbis egy kislány és egy egér barátságának története. Mese a világ minden kincséről, egy vadvirágos kertről és arról, miért fontos a búcsúzás.

Elmeséli: Trömböczky Napsugár
Produkciós asszisztens: Dobos Eszter
Konzulensek: Horváth Márk. Lipták Ildikó

Időpont: Július 14-e, vasárnap, 16 óra és 17 óra között

Facebook-esemény: ITT

  • Tanulj ingyen hullahoppozni

Nem csak bemutatót, de leckét is kapunk hullahoppból.

Időpont: Július 14-e, vasárnap, 17 óra és 18 óra között

Facebook-esemény: ITT

  • Taiko Hungary és japándobok a Szabadság hídon

A Taiko Hungary dobosai ismét fergeteges bemutatót tartanak a Szabadság Hídon a Pesti Hídfőnél!

Időpont: Július 14-e, vasárnap, 17 óra és 17:30 között

Facebook-esemény: ITT

  • GranCanada-koncert

Az egészen friss, 2018 őszén alakult 8 tagú zenekar, a GranCanada az r&b-hiphop-soul világban mozog. Első kislemezük My favourite part címmel, március végén jelent meg, a lemezbemutató egy telt házas koncert volt az Instantban. “Fiatalságuk” ellenére megtöltötték már a Dürer kertet, a Mika Tivadar Mulatót is, felléptek a Vad Art kiállításon és az A38 Hajó gyomrában a Startup Safari keretein belül. A Recorder.hu a kislemezt április legjobb új albumai közé válogatta.

Időpont: Július 14-e, vasárnap, 18 óra és 19 óra között

Facebook-esemény: ITT

  • Willany Leó táncszínház

A Willany Leó, Grecsó Zoltán improvizációs táncszínháza, idén Lábán Rudolf különdíjban részesült.

Kiderült, kik lettek az idei Lábán Rudolf-díj jelöltjei!

Május 14-én este 9 órakor adják át a legjobb hazai kortárs táncelőadásért járó független szakmai díjat. Az est ünnepségét ezúttal Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei alapítója és rendezője álmodja meg. Trafó, lábán rudolf díj 2019, ivanov gábor, tünet együttes, halász péter díj

2008 óta minden szerdán egy olyan alkotóműhelyt teremt a budapesti fiatal művészek számára, mely egyszerre színház és kreatív közösségi tér.
Az előadók az improvizáció, a tánc és a zene teljes eszköztárával dolgozzák fel és formálják megismételhetetlen előadássá az őket ért impulzusokat.

Művészeti vezető: Grecsó Zoltán
Táncművészek: Grecsó Zoltán, Lukács Levente, Rácz Réka, Horváth Máté, Gaál Júlia, Bacsó Gabriella, Kiss Rebeka, Keresztes Patrik, Temesvári Zsófia

Időpont: Július 14-e, vasárnap, 20 óra és 21 óra között

Facebook-esemény: ITT


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból