Követem Élet + Stílus Ekkor zárják le a Szabadság hidat 2019-ben és ilyen...

Ekkor zárják le a Szabadság hidat 2019-ben és ilyen programok várhatók

A júliusi hétvégéken idén is a gyalogosoké a Szabadság híd – emlékeztetett szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ezen időpontokban zárják le a Szabadság hidat 2019-ben

- Advertisement -

Július 6–7-én, 13–14-én, 20–21-én és 27–28-án (szombatonként és vasárnaponként) a dunai átkelőt a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől is lezárják, azt kizárólag a gyalogosok használhatják.

A Szabadság hídat ismét lezárják, 2019-ben is / Fotó: MTI

A lezárás idején

  • Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusszal,
  • Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal,
  • a dél-budai szakaszon pedig a hosszabb útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal utazhatnak a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett.

A lezárás ideje alatt – mind a négy hétvégén szombaton 0:30-tól vasárnap 24 óráig – a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik; a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart–Havas utca útvonalon is.

A Szabadság híd ismét a gyalogosoké lesz nyáron, chillezésre felkészülni

A Szabadság híd lezárásra kerül a négy júliusi hétvégén a járműforgalom elől. Tehát a gyalogosoké lesz július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapesten. A főpolgármester-helyettes Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatója elején azt mondta: idén is négy nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat.

A Szabadság híd lezárása idején a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik. Ezért a BKK Budán kisebb mértékben módosítja a villamoshálózatot:

  • a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik.
  • A 49-es villamos Bartók Béla úti kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár.
  • Ezeken a hétvégéken a 47-es villamos késő esti indulásainak pótlására a 973-as éjszakai járat szombatról vasárnapra sűrűbben közlekedik a Keleti pályaudvar felől a Városház tér felé.
  • Továbbá a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos pesti, kiskörúti szakaszának pótlására meghosszabbított útvonalon, Zugló vasútállomás és a Fővám tér között jár a 72-es trolibusz.

A kiskörúti vonalszakaszon a korszerű trolibuszok a felsővezetéktől függetlenül közlekednek majd – fejtette ki a BKK.

Lesz jóga, rekordkísérlet és minifesztivál

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott programigények közül egy klipforgatás várható. A MÜISZ iskolaszövetkezet felkérte a Szexnuggets zenekart, hogy írjon számukra egy diákéletről szóló dalt. Ehhez forgatnak videóklipet, amelynek helyszínét a Szabadság híd adja. Az esemény július 20-án, 18 és 20 óra között zajlik.

Emellett július 13-án, 10 órától az Alkotásutca szervezésében a tervek szerint nem kevesebb, mint 1111 ember részvételével készül el egy, a hidat ábrázoló, hangulatos festmény. Az alkotókat számolni és a rekordot hitelesíteni a Magyar Rekord Egyesület fogja. A kép elkészítéséhez akár egyetlen ecsetvonással is lehet csatlakozni, így fog összeállni apránként a műalkotás, melynek mindenki egy kicsit a részese lehet. A részvétel ingyenes, naprakész információk pedig az esemény oldalán találhatóak.

Az a célunk, hogy ezzel a közösségi élményfestéssel egy olyan élményt adjunk az embereknek, ami összeköti őket egymással és a művészettel is. Tudomásunk szerint soha ennyien nem festettek még együtt egy képet, ezért az esemény igazi kuriózum lesz. Emellett pedig nagyon jól illeszkedik a Szabihíd hangulatához és egyéb programjaihoz is

– mondta Nagy Lilla, az Alkotásutca üzletág vezetője. Hozzátette: “mindenkit várunk aki részt venne ebben az izgalmas kísérletben, függetlenül attól, hogy tud-e festeni, rajzolni, vagy sem. Ebben majd mi segítünk egy kicsit. Hiszünk abban, hogy pont azzal a sok-sok színnel áll majd össze a nagy kép, amit az 1111 résztvevő hozzátesz.

Az elkészült kép majd valamilyen jótékony célt fog szolgálni, hogy hova kerül, az egyelőre legyen meglepetés. Ha valakinek ez nem elég, és saját képpel szeretne hazatérni, arra is van lehetőség, mert a Facebook-nyereményjátékban résztvevők közti sorsolás nyerteseinek lehetősége lesz 14 órától egy saját festményt készíteni instruktorok segítségével.

Ezek várhatók a Szabihíd szervezésében

Együttműködésben az Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programmal idén is teret adnak a feltörekvő zenekaroknak. A Szabihíd nyitónapján, július 6-án egy dedikált színpadon mutatkozik be több friss produkció! A Szabihíd a következő négy hétvégén szódát fognak osztogatni.

Július 6-ai programok

Spártai edzés a Szabadsághídon

Az esemény 9 és 11 óra között zajlik. Bővebb információ itt!

Hangfoglaló Szabihíd Minifesztivál

Az esemény 14 óra és másnap 2 óra között zajlik, a budai hídfőn. Fellép DLR, Dope Calpyso, Belau, Néhai Bárány, OHNODY és Kassandra. Bővebb információ itt!

Taoista Tai Chi bemutató

Az esemény 17 és 18 óra között zajlik, a pesti hídfőn.

Capoeira roda

Az esemény 17 és 19 óra között zajlik, a Szabadság hídon. Bővebb információ itt!

Július 7-ei programok

Jóga a hídon

Az esemény 7:30 és 10 óra között zajlik. Bővebb információ itt!

Swing a Hídon – Pepita & Ratty Jazz Band

Az esemény 18:30 és 20:30 között zajlik. Bővebb információ itt!

Idén kukákat is kihelyeztek, így nem ér szemetelni

A Szabihídnak köszönhetően 90 darab kuka lelhető fel a Szabadság hídon és a hídfőknél. Ennek fényében nem lehet indok, hogy nem takarítottál el magad után.

A Szabadság híd lezárása 2019-ben is megvalósul, és ezúttal 90 darab kukát helyeztek ki / Fotó: Szabihíd hivatalos Facebook-oldala

Óvd a környezeted, így jövőre is szabad lehet a híd!

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Greta Thunberg: „Még semmit sem tettünk a klímaváltozás ellen”

A 17. születésnapját nemrég ünneplő svéd aktivista most Davosban ismétli a sokkoló statisztikákat, amíg meg nem hallja a világ.

Az ausztrál tűzvész után Puerto Ricón segítene meztelen fotóival a modell

Kayle Ward az ausztrál tűzvész idején több mint 1 millió dollárt kampányolt össze.

Lehet, hogy a Stranger Things srácai nem is igazi barátok?

A Stranger Things szereplői között számos konfliktus feszül, amely próbára teszi a barátságaikat!

A DKV elegánsan, de odaszúrt Schobert Norbinak

Sokan kritizálták, ezúttal a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) szúrt oda elegánsan.

Valóság vagy fikció? Történelmi hitelesség és rendezői fantázia a Jojo Nyusziban

Körbejártuk, mennyiben fikció és mennyiben alapul valós történelmi tényeken a szatírikus történet.

ez is érdekeltéged
<3