Hallgatom A Szabó Benedek és a Galaxisok közönségkedvence, a Már...

A Szabó Benedek és a Galaxisok közönségkedvence, a Már megint videóklipet kapott

Promóció

Megjelent a Szabó Benedek és a Galaxisok ötödik stúdióalbuma, stílusosan csak Cím nélküli ötödik lemez címet kapta. A közönségkedvencnek kikiáltott dal, a Már megint pedig videóklipet kapott.

Már két dalt is videóklippé varázsoltak az albumról

Promóció
- Advertisement -

Nem csak a Már megint kapott videóklipet, hanem korábban a Szép volt is. A Már megint videójában feltűnik több barátja is a tananyaggá vált Szabó Benedek és Galaxisoknak, mint például a Platon Karataev és a Bozo zenekar tagjai is.

Szabó Benedek és a Galaxisok / Fotó: Posztós János

A dalt egyébként Szabó Benedek még 2016 tavaszán írta, de aztán sokáig fiókban maradt. Egészen addig, amíg nem kezdték el élőben játszani, de végül sem a harmadik, sem a negyedik lemezre nem fért fel a szám. Ellenben a január 15-én megjelent stúdióalbumra már igen.

Mi a szerelem?

Az Indexnek elmesélte Szabó Benedek, hogy az alig kétperces dalt egy lány ihlette. Gyerekkorában kapott egy bőrszíjas karórát valamelyik születésnapjára a nagymamájától. Közben tetszett neki egy lány, akit nem mert megszólítani. Az volt a terve emiatt, addig mászkál a városban, amíg össze nem fut vele.

Előtte egy órát álltam a tükör előtt, igazgattam a bőrszíjas karórámat, literszámra locsoltam magamra apám arcszeszét és a hajamat fésültem, hogy jó benyomást tegyek rá. Persze nem találkoztunk. Jóval később, mikor már felnőttként igyekeztem zátonyra futás nélkül navigálni az ismerkedés első fázisaiban, sokszor eszembe jutott ez az emlék. Egyszer megkérdezte valaki, hogy mi a szerelem; azt válaszoltam, hogy fogalmam sincs, sokszor próbáltam megírni, de szinte mindig borzalmas lett, kivéve ezt a két sort. Talán még ez van hozzá a legközelebb

– mondta a hírportálnak. Hozzátette, a videó ötlete is a bőrszíjas karóra esetéből származtatható.

Szabó Benedek és a Galaxisok: „Szeretnék életművet építeni, amibe minden belefér” – Interjú

CD-t nem akartam, mások szorgalmazták, hogy legyen. Úgy gondolom, hogy valóban nagyon idejétmúlt és nem is túl népszerű hanghordozó, én nem is szeretem. A kazettát viszont annál jobban, és az utóbbi években újra elég menő is lett. Sokan kezdtek el újra kazikat gyűjteni, én is mindenhol azt veszek.

A videó ötlete is a bőrszíjas karóra esetéből származtatható.

Nagy Balu számításaim szerint már az ötödik Galaxisok-klipjét rendezte, és nekem most ez a kedvencem az összes közül. Sok barátunk szerepel benne, különböző emberek a zenekarainkból és az életünkből. Ahhoz képest, hogy szombat délelőtt vettük fel, mindenki nagyon szép

– mondta Szabó.

Szabó Benedek és a Galaxisok – Már megint

https://open.spotify.com/track/2tHu8TzVT0gU52a0qQWfxP Album: Cím nélküli ötödik lemez (2020) Rendezte: Nagy Balázs Operatőr, vágó: Nagy Balázs Szereplők: And…

A zenekar február végén indul turnéra, egyes állomásokon a Ricsárdgírrel lépnek majd fel. Budapestet március 20-án érinti a turné, az Akváriumban a Galaxisok vendége a Mulató Aztékok rapcsapat lesz majd.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3