Év végére jött el 2020 egyik legérdekesebb politikai botránya. Szabó Tímea ugyanis Novák Katalin ablakpucolását vette górcső alá.

Szabó Tímea szerint Novák Katalin csak ál-ablakpucolt

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerint Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csak eljátszotta, hogy karácsony előtti nap ablakot pucolt odahaza, azaz a családminiszter által december 23-án kiposztolt képe valójában kamu, és egyedül PR-célokat szolgál.

Novak Katalin Ablakpucolas Szabo Timea
Novák Katalin Család- És Ifjúságügyért Felelős Államtitkár Ablakpucolás Közben, Aminek Ürügyén Vitába Szállt Szabó Tímea / Fotó: Novák Katalin Facebook-Oldala

A 444 megjegyzi: tagadhatatlan, hogy Nováknak fontos a Facebook-jelenlét. Ő ezt komolyan veszi, a családjáról is rendszeresen posztol.

Nem úgy élnek, mint a rendes emberek

Szabó szerint azonban a nézők nem csak szemfényvesztés, de egyenesen manipuláció áldozatai. A posztok szerinte csupán „meglehetősen felemás kísérletek arra, hogy Novák bebizonyítsa a világnak: önök a NER-ben úgy élnek, mint a normális emberek.”

Kapcsolódó cikk

Novák egyik legutóbbi posztja szerinte épp azt bizonyítja, hogy a Fidesz-KDNP tagjai nem élnek úgy, mint a normális emberek, hiszen már el is felejtették, milyen az – ezért azt javasolja Nováknak, vagy hagyjon fel a képmutatással, vagy vegyen fel új kommunikációs csapatot.

Az ablakpucoló-ügy Szabó szerint három részletben érhető tetten

  1. A hétköznapi emberek nem drága sídzsekiben pucolják az ablakot, hanem többnyire közepes minőségű mackófelsőben, ami könnyen mosható. Kabátot ablakpucoláshoz nem veszünk.
  2. Zsebkendővel vagy popsitörővel nagyon sokáig tart az ablakpucolás, újságpapír és ecetes víz, vagy tisztítószerrel kevésbé: „a bejárónője ezt bizonyára tudja, csak gyanítom, az ön fényképezésekor nem az ön által használt zsebkendőre koncentrált.”
  3. Nem érdemes kimenni ablakot pucolni, hiszen ha kinyitja az ember, belülről is megoldható.

Az ellenzéki képviselő szerint az emberek már nem eszik meg a Habony-Rogán tengely által kitalált „hegedülő, dekázgató, poncsót kötögető, ablakpucoló sokoldalú háziasszonyt”, és látják, hogy közben kirekesztő politikát folytatnak.

A hegedüléssel-dekázással Szabó Varga Juditra céloz, aki nem kevésbé aktív a Facebookon, és aki szintén igyekszik közvetlennek és emberinek látszódni a közösségi médiában.

A poncsókötögetés már ismét Novákra vonatkozik, aki több tízezer követőjével előre megosztotta, mit köt kislányának, mielőtt betette a poncsót a fa alá.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Szabó posztja egyébként egyáltalán nem szól Novák bejegyzésének legkevésbé átélhető részletéről, miszerint a miniszter suvickolás közben végig Máté Pétert hallgatott.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.