Orbán Viktor indoklás nélkül mentette fel Szeiler Orsolya helyettes államtitkárt, aki az első Orbán-kormány óta dolgozik a miniszterelnöknek.
A ma reggel megjelent Magyar Közlöny szerint a miniszterelnök határozott Szeiler Orsolya helyettes államtitkár felmentéséről.
Indoklás nem szerepel a felmentés mellett, Orbán Viktor a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 228. § (2) bekezdés b) pontjára hivatkozik, ám ez a törvény csak arról szól, hogy a helyettes államtitkárok kormányzati szolgálati jogviszonya megszüntethető lemondással, illetve felmentéssel – szúrta ki a 24.hu.
A kormányfő azonnali hatállyal mentette fel Szeilert, aki már az első Orbán-kormány ideje óta különböző tisztségeket töltött be különféle hivatalokban és 1999 óta szinte csaknem folyamatosan valamilyen minisztérium munkatársa volt. Karrierjét a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban kezdte, utána – a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idején is – tevékenykedett az Igazságügyi Minisztériumban, a Belügyminisztériumban, a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban, a Miniszterelnöki Hivatalban, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban.
Két évet lehúzott Áder János Köztársasági Elnöki Hivatalában is, de onnan hamar visszatért és a Miniszterelnökség, illetve a Miniszterelnöki Kormányiroda után 2022-ig Varga Judit mellett dolgozott helyettes államtitkárként, az igazságügyi közszolgáltatásokért felelt, szintén helyettes államtitkárként. Utólag nézve pikáns részlet, hogy Szeiler Orsolya 2021-ben ebben a minőségében, Varga Judit miniszter beosztottjaként az Igazságügyi Minisztérium által fenntartott Áldozatsegítő Központokról adott tájékoztatást, hangsúlyozva, hogy az áldozatok számára akár rendszeres, térítésmentes pszichológusi segítségnyújtást is kínálnak a krízishelyzet kezelése érdekében.
Hacsak nem lemondásról vagy „más fontos beosztásba” kinevezésről van szó, ilyen személyi döntéseknél soha nincs indoklás, tehát nem tudni, Szeilernek miért kellett távoznia.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.