Az AfD (Alternative für Deutschland) megpróbálja visszavonatni a német főváros talán legismertebb szórakozóhelyének, a Berghainnak a működési engedélyét.

A szélsőjobboldali párt a klub nyitvatartási idejének csökkentésével szándékozik drogmentessé tenni a helyet, figyelembe véve, ugye, a “természetes bioritmust” is.  Nincs szó azonban kedves aggódásról. A Berghain az AfD állítása szerint olyan hely, ahol felelőtlenség uralkodik, és teljesen hiányoznak a biztonsági rendszerek. A személyzet tagjai pedig szerintük unintelligens és idétlen fontoskodók. Megfelelő világítással és a személyzet lecserélésével, továbbá a sötétszobákban zajló szexuális aktusokat is meg akarják akadályozni. 

Bennem azért felmerül a kérdés, hogy vajon a konzervatív német szélsőjobb pártnak honnan vannak ilyen bennfentes információi. Mindenesetre, az AfD ezt a kezdeményezését szerette volna a parlamentben is megvitatni, de a javaslatot időközben visszavonták.

A petíciót az a Sibylle Schmidt írta alá az AfD képviseletében, aki a Berliner Morgenpost szerint a ’80-as és ’90-es években városszerte klubokat üzemeltetett.

A Berghain nagy népszerűségnek örvend a techno őrültek körében, igaz, a bejutás a sajátos facecontrol miatt nem mindig könnyű (na, de ez egy másik történet). A helyet magyarok is látogatják. Mielőtt a techno rajongók megijednének, annak az esélye, hogy a Berghaint bezáratják, meglehetősen csekély. Sokkal valószínűbb, hogy a klub renoméját a párt arra használja, hogy így nyomathassa saját programját.

Megvan, kik zárattatták be az Aurórát? / ContextUs

Csongrádi Eszter, a levél írója azt állítja, a pult alól többszöri alkalommal kínálták fűvel. Sőt, állítólag nyelvvizsgát is kínál az Auróra a vendégeinek, amennyiben szükségük van rá. Természetesen előkerült a kalapból Soros is. Csongrádi állítja, hogy több vendég megosztotta velük azt az információt, hogy ugyan nem dolgoznak, de bizonyos civil szervezetek támogatják őket financiálisan, és ezek bizony Soros György által támogatott szervezetek.

Politikai pártok, főleg a szélső jobbon, gyakran élnek ezzel a taktikával: népszerű kulturális intézményeket használnak fel, és degeneráltnak bélyegzik meg őket csak azért, hogy címlapra kerülhessenek, és hirdethessék veszélyes propagandájukat. Ilyen volt, amikor az AfD bajor tagozata az összes mecset bezárása mellett állt ki, míg mások a fejkendő utcai viselését akarták betiltani. Sőt, odáig mentek, hogy a német általános iskolákban tiltsák be az angol nyelv oktatását. 

1239243 1
Bejutni Vágyók A Berghainnál / Fotó: Flickr

Ezek a megmozdulások, bár többnyire nem járnak eredménnyel, arra sajnos mindenképpen alkalmasak, hogy vitát szítsanak és feszültséget gerjesszenek a társadalomban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.