Egy férfi öt hónapon belül másodszor nyert lottónyereményt, és egy köteg készpénzt tett zsebre. Mindkét kaparós sorsjegyet ugyanabban az üzletben vásárolta.

A történelem ismétli önmagát

A 43 éves ontario-i James Courtemanche óriási, 71 000 dolláros (22 millió forintos) nyereményt gyűjtött be egy kaparós lottószelvényen, mindössze öt hónappal azután, hogy egy másik szelvényen 80 000 dolláros (25 millió forintos) jackpotot nyert – közölte a Daily Star.

“Nem hittem el, hogy újra megtörtént! Annyira meglepődtem – aztán eszembe jutott, hogy a jó dolgok hármasban történnek, így készen állok a következőre” – magyarázta a férfi.

Kapcsolódó cikk

James elárulta, hogy egy Instant Wild 8 kaparóst vásárolt egy sudbury-i boltban, és hazavitte, hogy lekaparja. Addig nem volt biztos benne, hogy a jegy nyertes-e, amíg be nem olvasta a lottó alkalmazással. Azóta sem tudja, mit kezdjen a pénzzel, hiszen a járvány miatt utazni nem tud.

Másokkal is előfordult ám

A közelmúltban egy másik szerencsés nyertes megszerezte a harmadik főnyereményét négy éven belül.
Az észak-karolina-i Terry Splawn legutóbbi nyereményét szeptember 8-án vette át, miután 20 dolláros (6000 forintos) kaparós sorsjegyével hatalmas, 100 000 dolláros (31 millió forintos) jackpotot nyert. Emellé még 2017 áprilisában 1 millió dollárt (300millió forintot) könyvelhetett el, miután ugyanabban az üzletben vett egy nyertes Millionaire Bucks jegyet.
Ám, ha ez még nem lenne elég, egy 150 millió dollár főnyereményű kaparós sorsjegy két évvel később a második 1 millió dollárját (ismételten 300 millió forintot) nyerte neki.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet