Egy orosz gyilkos, akit azért szabadítottak ki a börtönből, hogy Ukrajnában harcoljon, és a fronton elesettnek jelentettek, saját halálát színlelte meg volt apósa állítása szerint.

A 41 éves Szergej Kadackij volt-rendőr 2017-ben lőtte le feleségét. A gyilkosságért 15 év börtönbüntetést kapott, de „lövész-tudása” miatt kiengedték a börtönből, miután az orosz hadsereg besorozta. A múlt héten arról számoltak be, hogy Kadackij meghalt a háborúban, és a luhanszki oroszbarát uralkodók posztumusz bátorsági éremmel tüntették ki, írja a DailyStar.

Az áldozat édesapja, Vlagyimir Szvicov – akit Kadackij szintén meglőtt, aminek következtében levágták a bal karját és a vállát –, úgy gondolja, volt veje valójában nem halt meg, csak megrendezte a halálát.

Nem hiszem, hogy meghalt. (...) Tartozott nekem és a családunknak négymillió rubel [25,5 millió forint] kártérítéssel, amelyet nem fizettek ki. Szerintem megváltoztatta a nevét, új útlevelet kapott.

Az apa ellenőrizte a feljegyzéseket, és megállapította, hogy nincs bizonyíték a temetésről. „Hol van a test? Megnéztem annak a falunak a fórumait, ahol a szülei élnek. Ennek a „hősnek” a holttestét oda kellett volna szállítani és eltemetni. De nincs információ. Temetés egyáltalán nem volt. Szóval hol van?” – tette fel a kérdést.
Attól tart, hogy Kadatszkij kenőpénzt fizetett azért, hogy szabadlábra helyezzék, és hogy ne kelljen kártérítést fizetnie, és új életet kezdhessen.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet