Idén költözött a pap szomszédjába a balszerencsés család, akik nem csak a zaj miatt jelentették az esetet, hanem azért is, mert maguk is hívők.

Hívőként nagyon felháborodtak a pap tettén

A négytagú család még 2021 februárjában bérelt ki egy lakást a korábban esperesként is szolgáló pap szomszédságában, ami több hónap kálváriát jelentett nekik, mivel a tisztelendő atya hivatásával nehezen összeegyeztethető módon igen aktív és hangos nemi életet élt – írja az Új Szó a novitny.sk riportja alapján.

Kapcsolódó cikk

“Először azt hittük, hogy bútorokat raknak össze, de később az éjszaka folyamán, kiderült, hogy nem munkáról van szó, ez nagyon feldühített minket, hiszen mi is hívő család vagyunk” – mondta a szülő a riportban.

Először letagadta a pap, védül beismerte

A család rájött, hogy a pap lakásából érkező hangok egy teljesen más foglalatosságból adódnak, idővel annyira kibírhatatlanná vált az esti jelenség, hogy a kislányuk aludni sem tudott, és éjjelente sírva ment szüleihez – fogalmazott az Új Szó. A családfő, Erik a riportban elárulta, hogy egyik éjjel, amikor szokás szerint zajos volt a szomszéd, átment hozzá és szembesítette a dologgal.
A pap először letagadta az egészet, de idővel beismerte, és bocsánatot kért a kellemetlenségért.

A férfi jelentette az ügyet az érseki hivatalnak, ahova többször is behívták őket meghallgatásra, de hivatalos válasszal azóta sem szolgáltak nekik. Az érsekség a noviny.sk-val is csak annyit közölt, hogy jelenleg vizsgálják az esetet.

Bár a pap már elköltözött, a rövid szomszédság mély nyomot hagyott a családban: a szülők elmondása szerint az éjszakai zajok elvették a fiuk kedvét a bérmálkozástól, és a történtek miatt már templomi esküvőt sem szeretne.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet