Egy nő, aki azt állította, hogy "túl szexi” ruházata miatt kidobták a Vatikánból, azt mondja, hogy feladja a katolicizmust a vele való bánásmód miatt.

Azóta írogatnak neki

Juju Vieira, aki eredetileg Brazíliából származik, január 30-án Rómába utazott a szent város szívében található Szent Péter-bazilikába, testhezálló ruhát és hosszú csizmát viselt. Azt állította, hogy ottlétekor közölték vele, hogy nincs megfelelően felöltözve és távozásra szólították fel – közölte a Daily Star.

A megkeresztelt Juju szigorú keresztény otthonban nevelkedett, és rendszeresen részt vett a miséken, az eset óta azt állítja, hogy az interneten trollok üldözték, akik gyűlöletkeltő üzeneteket küldtek neki.

A magukat katolikusnak valló emberek szívében a lehető legrosszabb módon találkoztam Isten hiányával. Megtudták a számomat és még fenyegetéseket is kaptam. Nem azonosulok az ilyen vallásos magatartással

– mondta Juju, akinek 30 200 követője van az Instagramon.

Önmaga akar lenni, felfedezésre indul

A Vatikánban történtek és az ebből eredő bántalmazások következtében úgy döntött, feladja hitét, és más vallásokat fedez fel. „Az akarok lenni, aki vagyok, hogy úgy öltözködjek, ahogy akarok, akár szexi, akár nem. Más vallásokat akarok megismerni, ma inkább a spiritizmussal azonosulok” – magyarázta.
A Vatikán szigorú öltözködési szabályokat ír elő mind a férfiak, mind a nők számára, amely magában foglalja a vállak és a térd eltakarását is. A weboldalukon a következőket írják:
A nők nem viselhetnek ujjatlan felsőket, crop topokat vagy szűk ingeket. A vállakat le kell takarni, és ha szoknyát vagy ruhát visel, annak a térdét is fednie kell. Általában jó ötlet a nőknek, ha a hidegebb hónapokban idelátogatnak egy kendőt és egy leggingset, valamint egy könnyű kabátot, amelyet egy kellemesen apró táskává tekerhetnek össze.

„A Vatikánba mentem, mint mindenki más fotózni és egy úriember, aki ott dolgozott, közel jött hozzám, és azt mondta, hogy ez imák helye és nem vagyok megfelelően felöltözve, aztán mondta, hogy menjek el, „kirúgott” a Vatikánból” – mesélte Juju az incidenst. Hozzátette, hogy zavarban volt, és nem is tudta, hogy vannak ilyen szabályok. Ő csupán úgy öltözött, ahogy neki jó volt – kényelmesen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk