Soós Péter rendező-forgatókönyvíró, aki az SZFE új tanári karának tagja, elismerte, hogy sem Baranyi Krisztina polgármesterrel nem egyeztetett, sem a ferencvárosi önkormányzat egyik illetékesével sem.

Baranyi Krisztináék a sajtóból értesültek Soós Péter új pozíciójáról

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere menesztette pozíciójából Soós Péter rendezőt, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatóját, mert az önkormányzat tudta nélkül szerződött oktatónak az SZFE új tanári karába, írta a 444 Baranyi a Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

Soos Peter Rendezo Forgatokonyviro
Soós Péter Rendező-Forgatókönyvíró / Fotó: Wikimedia

„Január 16-án a sajtóból értesültünk arról, hogy színházunk, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója főállású oktatónak szerződött a Vidnyánszky-féle SZFE-re. Mivel az előző, fideszes vezetés határozott idejű, 2018-tól 2023-ig tartó vezető állású munkavállalói szerződéssel alkalmazta Soós Pétert, ezért ezen kívüli munkajogviszonyt kizárólag az Önkormányzat előzetes hozzájárulásával létesíthetett volna” – írja Baranyi Krisztina.

Soós elismerte, hogy már 2021. január elsejével szerződése van az SZFE-vel, amiről nem tájékoztatta az önkormányzatot, ezért a munkaviszonyát a szerződésszegés miatt azonnali hatályú felmondással megszüntették.

Az SZFE új tanári kara

Az MTI csütörtökön jelentette be az SZFE új tanári karának névsorát. Ezek fényében az egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének vezetője, Sára Balázs által felkért osztályfőnökök az egyes osztályokat a hagyományoknak megfelelően 6-12 fős hallgatói létszámmal tervezik. A filmrendező osztályt vezető András Ferencet teendőinek ellátásában Soós Péter rendező segíti majd, aki többek között a Jóban rosszban, a Hacktion, a Tűzvonalban és a Korhatáros szerelem tévésorozatok rendezője.

Faur Anna Szfe Doktorandusz Kirugtak Szinmuveszeti Egyetem Tuntetes Freeszefe
Szfe / Fotó: Mátrai Dávid

Az alapképzésen részt vevő operatőrhallgatók osztályfőnöke Sára Balázs lesz, aki többek között az És mégis, a Törvénytelen és A vád című filmek operatőre és korábban a Duna Televízió, jelenleg az MTVA vezető operatőre. Az operatőr művész mesterképző osztályfőnöke Vecsernyés János Balázs Béla-díjas operatőr lesz, aki egyebek mellett a Gaudiopolis, az Éjszaka, az Üvegtigris 2., valamint a Szabadság, szerelem és a Zuhanórepülés című filmek operatőre volt.

Kapcsolódó cikk

A filmíró osztályt Fonyódi Tibor regény- és forgatókönyvíró, az Utolsó rapszódia, a Kincsem és a Feltaláló című filmek forgatókönyvírója, valamint Bán János író, a tizenegy kötetes Hunyadi című regényciklus szerzője, az M5 televízió csatornaigazgatója vezeti majd. A filmvágó osztály vezető tanára Koncz Gabriella Balázs Béla-díjas vágó lesz, akit munkájában Komár István vágó támogat. A gyártásszervező osztályt Hábermann Jenő producer vezeti majd, akinek a nevéhez többek között A hídember, a Felhő a Gangesz felett, valamint Az ajtó című filmek fűződnek. A televíziós műsorkészítő osztályt Erhardt Ágoston, az MTVA kiemelt szerkesztője fogja vezetni. A látványtervező művész mesterképzés osztályfőnökei Esztán Mónika és Pálfi Szabolcs látványtervezők lesznek.

Nemrég egyébként a hallgatók Freeszfe Egyesület néven létrehozott szervezetbe menekítették az egyetem szellemiségét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.