Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter saját stábo fogadott fel, hogy a közösségi médiás imidzsén dolgozzanak. Azért lehet érdekes mindez, mert a szóban forgó minisztérium 17 fős stábbal rendelkezik.

Szerkesztői feladatokra is vettek fel embert

Noha a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van egy 17 fős sajtóosztálya, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert külön sajtós stáb segíti: a HVG nem hivatalos forrásból származó értesülései szerint mintegy tíz fő, közöttük sajtófőnök, sajtófigyelő, sajtómunkatársak, operatőrök, vágó és fotós is dolgozik azon, hogy megfelelő kép alakulhasson ki róla a közösségi médiában is.

Szijjarto Peter Facebook Kozossegi Media Dolgozok
Szijjártó Péter Külgazdasági És Külügyminiszter A Külgazdasági És Külügyminisztériumban (Kkm) Tartott Beruházásbejelentő Sajtótájékoztatón Január 18-Án / Fotó: Szigetváry Zsolt / Mti

Azt írják, a tárca 2020-ban kötött szerződéseiből kiderül, hogy a kabinetben egyébként személyi operatőrként dolgozó Kodák Adrián 2020-ban bruttó 7,7 millió forintért szerződött a tárcával „külügyminisztériumi és diplomáciai események dokumentálására”, de vettek fel embert szerkesztői feladatokra és kommunikációs tanácsadásra is.

Sok követőt szerzett Szijjártó Péter a Facebookon

Bár a követők számában bőven Szijjártó előtt jár Orbán Viktor miniszterelnök az 1,1 milliónál is több követőjével, a miniszter előkelő helyet foglal el kollégái között 217 229 követőjével, ami tavaly tavasszal csupán 80 ezer fő környékén volt.

Kapcsolódó cikk

Nagy eséllyel az alkalmazott stábnak köszönhető, hogy Szijjártó követőinek száma ilyen magasra emelkedett, jóval meghaladja például a közösségi médiában aktív Varga Judit igazságügyi miniszter követőinek (kb. 118 ezer) számát.

A Telex megjegyezte, hogy a hírportál ún. lájkbajnokságában egyébként épp a már többször dobogós helyet szerző Szijjártó tarolt a múlt héten, még a szintén aktív Hadházy Ákosnál is több, 97 ezer interakciót gyűjtött be hirdetési pénz nélkül. Szijjártó Facebook-oldalához egyébként 13 embernek van hozzáférése adminként a Facebook saját Page Transparency adatai szerint, Orbán FB-oldalát nyolcan szerkesztik, Varga Juditét szintén nyolcan, Karácsony Gergelyét 12-en, Jakab Péterét 16-an, Donáth Annáét 17-en.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet