Szijjártó Péter közösségi médiás imidzséért különálló, tízfős stáb felel

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter saját stábo fogadott fel, hogy a közösségi médiás imidzsén dolgozzanak. Azért lehet érdekes mindez, mert a szóban forgó minisztérium 17 fős stábbal rendelkezik.

Szerkesztői feladatokra is vettek fel embert

Noha a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak van egy 17 fős sajtóosztálya, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert külön sajtós stáb segíti: a HVG nem hivatalos forrásból származó értesülései szerint mintegy tíz fő, közöttük sajtófőnök, sajtófigyelő, sajtómunkatársak, operatőrök, vágó és fotós is dolgozik azon, hogy megfelelő kép alakulhasson ki róla a közösségi médiában is.

Szijjarto Peter Facebook Kozossegi Media Dolgozok
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) tartott beruházásbejelentő sajtótájékoztatón január 18-án / Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Azt írják, a tárca 2020-ban kötött szerződéseiből kiderül, hogy a kabinetben egyébként személyi operatőrként dolgozó Kodák Adrián 2020-ban bruttó 7,7 millió forintért szerződött a tárcával „külügyminisztériumi és diplomáciai események dokumentálására”, de vettek fel embert szerkesztői feladatokra és kommunikációs tanácsadásra is.

Sok követőt szerzett Szijjártó Péter a Facebookon

Bár a követők számában bőven Szijjártó előtt jár Orbán Viktor miniszterelnök az 1,1 milliónál is több követőjével, a miniszter előkelő helyet foglal el kollégái között 217 229 követőjével, ami tavaly tavasszal csupán 80 ezer fő környékén volt.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Nagy eséllyel az alkalmazott stábnak köszönhető, hogy Szijjártó követőinek száma ilyen magasra emelkedett, jóval meghaladja például a közösségi médiában aktív Varga Judit igazságügyi miniszter követőinek (kb. 118 ezer) számát.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A Telex megjegyezte, hogy a hírportál ún. lájkbajnokságában egyébként épp a már többször dobogós helyet szerző Szijjártó tarolt a múlt héten, még a szintén aktív Hadházy Ákosnál is több, 97 ezer interakciót gyűjtött be hirdetési pénz nélkül. Szijjártó Facebook-oldalához egyébként 13 embernek van hozzáférése adminként a Facebook saját Page Transparency adatai szerint, Orbán FB-oldalát nyolcan szerkesztik, Varga Juditét szintén nyolcan, Karácsony Gergelyét 12-en, Jakab Péterét 16-an, Donáth Annáét 17-en.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból