Szijjártó Péter külügyminiszter arról beszélt közösségi oldalán, miért döntött úgy a kormány, hogy miért nem nyújt segítséget Ukrajnának.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán jelentkezett az orosz-ukrán háború Magyarországot érintő történéseivel kapcsolatban, írjaBlikk. A Lviv-ben történtek után igazoltnak gondolja a kormány álláspontját. 

“Amióta háború zajlik Ukrajnában, itthon folyamatosan vita tárgya az, hogy milyen álláspontot képviseljünk Magyarország békéjének, biztonságának megőrzése érdekében” – kezdte bejegyzését.

Kapcsolódó cikk

“A kormány világos döntéseket hozott: nem küldünk sem katonát, sem fegyvert, és nem engedjünk azt sem, hogy rajtunk keresztül szállítsanak halált okozó fegyvereket Ukrajnába. A baloldal ezzel ellentétes álláspontot képvisel: ők küldenének fegyvert, sőt akár katonákat is, a fegyverszállítmányok áthaladásának tilalmát pedig egyenesen árulásnak nevezték.”

“Holott ez utóbbi veszélyességéről – ha korábban nem voltak vele tisztában – tegnap végérvényesen meggyőződhetett mindenki: az oroszok támadást intéztek egy Lengyelországtól alig húsz kilométerre fekvő támaszpont ellen, ahol szakértők szerint külföldről érkezett fegyverszállítmányokat tároltak.”

“Remélem, mindenki érti most már: ha nem tiltottuk volna be a fegyverszállítmányok áthaladását Magyarországon, akkor azok átadására a magyar-ukrán határon került volna sor, az pedig a tegnapihoz hasonló támadás veszélyét okozta volna Kárpátalja területén, a magyar-ukrán határ közelében.

“A fegyverszállítások betiltása a biztonságot, azok esetleges engedélyezése – ahogy a baloldal szorgalmazza – pedig a veszélyt jelenti. Mi világosan döntöttünk és ki is tartunk a döntésünk mellett: Magyarország nem sodródhat bele a háborúba!”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet