Cseh László beszélt a jövőjéről, egykori edzőjéről és kifejtette véleményét Szilágyi Lilivel és Czene Attilával kapcsolatosan is.

Egészség, szabadság, nyugalom

Visszavonulása után Cseh László számára első a szabadság és annak élvezete. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszó a Palikék Világa by Manna legutóbbi adásában arról beszélt, hogy még nem egyértelmű számára, mivel szeretne foglalkozni a jövőben – írta a Blikk.

Még én sem tudom egyértelműen a választ, egyelőre élvezem azt, hogy nem kell semmit csinálnom, és nem kell azon aggódnom, hogyan élünk meg egyik napról a másikra. Ez mindenképpen jó dolog, de érzem azt, hogy az sem egy út, hogy egész nap otthon vagyok. Kell valami elfoglaltság, amit napi szinten tudok csinálni

– mondta az úszó.

Azonban azt, hogy mivel foglalkozna, még nem tudja. Annyira lefoglalta ezidáig az úszás, hogy nem tudja most enélkül mitévő is legyen. Vannak még hátralévő tanulmányai műszaki menedzser szakon, azonban még kérdéses, hogy befejezi-e.

„Nem lehet működőképes, hogy elmenjek edzőnek, mert kicsit úgy látom, hogy egy edző dolga nehezebb, mint egy versenyzőé. Több korosztállyal is dolgozhat, több versenyre kell esetleg eljárnia, több edzést kell tartania, és hogy ha én most beállnék edzőnek, akkor lehet, hogy nehezebb dolgom lenne, mint versenyzőként” – magyarázta a sportoló, aki így is rengeteget van távol feleségétől.

Czene Attila megjegyzéseit kommentálta

Az úszó elmondta, hogy látta a Palikék Világa by Manna korábbi epizódját, amelyben Czene Attila, olimpiai bajnok úszó róla és Szilágyi Liliánáról is szót ejtett. Czene abban az adásban elmondta, hogy szerinte Szilágyi a műkörme miatt maradhatott le az Európa-bajnokságon két századdal kétszáz pillangón.

Szóba került Liliána és a műkörme. Erről annyit, hogy soha nem ujjal érintjük meg a falat, hanem tenyérrel. Egyszer volt egy rövidpályás versenyem, az 25-ös medencében van, de valahogy elnéztem a falat, és úgy jött ki a fordulónál, hogy ujjal érintettem meg. A középső ujjcsontom megrepedt és bedagadt. Szóval a műkörömnek nincs szerepe abban, hogy ki hány századdal marad el esetleg az aranyéremről. A többi az ő véleménye, nem kéne vele vitába szállni

– magyarázta Cseh Laci.

Hozzátette, hogy mindenképpen nagyon fontos lenne, ha mindenki szembe tudna nézni azzal, hogy mi történt vele. Sok téves nyilatkozatott hallott, amelyek szerint jó, hogy őt verték, mert így teljesített, azonban ez nem igaz.

„A mi időnkben a verés nem volt mindennapos jelenség, néha-néha előfordult egy-egy versenyzőnél. Inkább a lelki terror volt jelen… Amíg abban vagyok, azt hiszem, hogy ez a normális, ez kell a sikerért, hogy ezzel leszel te jobb, hogy ordibálnak veled. Az edző próbál valahogy az ordibálással egy olyan mentális állapotot elérni, amiben ő azt gondolja, hogy én megadom magam, és átadok mindenféle irányítást” – kommentálta a mentális nehézségeket.
Elárulta, hogy ez nagyon fájó pont volt neki és nyolcadikos korában lehet, nem arra volt szüksége, hogy egy “rohadt gyümölcshöz hasonlítsák a tálban”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet