Szinglinek lenni nem katasztrófa.

Míg sok ember számára a szingliség a magány és a frusztráció szinonimája, addig mások sokkal szabadabbnak és erősebbnek érzik magukat, ha egyedül vannak. 

Ha te az első csoportba tartozol, akkor szemléletváltással csatlakozhatsz a másodikhoz, megértve azt a tényt, hogy szinglinek lenni nem katasztrófa.

Akár választás, akár életút eredménye, az egyedülállóság csodákra képes a személyiségünkkel és számos fejlődési lehetőséget kínál, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ideje megtörni a sztereotípiákat

Bár egyre többen döntenek úgy, hogy egyedülállók maradnak, sokan mégis társadalmi nyomást éreznek arra, hogy párjuk legyen és családot alapítsanak, amit aztán magukénak mondhatnak. Ezenkívül az egyedülálló embereket sokan magányos és bizonytalan személyeknek tartják, de ezen a sztereotípián változtatni kell. Vannak, akik inkább önszántukból szeretnének szinglik maradni, és ez a döntés tiszteletet érdemel. Egyes emberek váratlan események miatt válnak szinglivé, de semmi esetre sem lehet őket emiatt megbélyegezni, és pláne nem azt mondani rájuk, hogy ők ettől “magányosak”.

Ha jelenleg (bármilyen okból kifolyólag is) egyedülálló vagy, de nem érzed magad boldognak és biztonságban az adott helyzetben, akkor ideje elkezdened pozitívan tekinteni az életed ezen szakaszára, el is mondjuk, hogy miért.

Kitűzhetsz célokat és el is érheted azokat

Szinglinek lenni egy remek lehetőség arra, hogy új célokat tűzzünk ki az életünkben és el is érjük azokat, melyekre egyébként nem biztos, hogy lenne időnk és energiánk egy párkapcsolatban. Évek óta álmodozol egy idegen nyelv tanulásáról? Itt az ideje elkezdeni! Használd ki a rendelkezésre álló időt arra, hogy azokra a dolgokra összpontosíts, amikre valóban szükséged van, és amelyek előre vihetnek téged az életedben. Bővítsd a korlátaidat és a látókörödet. Találj új hobbit vagy tűzz ki új karriercélokat – csinálj bármit, amit csak akarsz, és élvezd az életet a lehető legteljesebb mértékben!

A világ a te játszótered

A legjobb útitársad saját magad vagy. Képzeld csak el: megtervezhetsz egy teljes utazást anélkül, hogy figyelembe kéne venned mások igényeit vagy elvárásait. Ezenkívül minden nehéz döntést egyedül kell meghoznod, ahogy a nehézségeket is leküzdened, ami bárkit erőssé és felelősségteljessé tesz. Utazz bárhová, ahová csak akarsz, fedezd fel a gyönyörű bolygónk minden szegletét. Látogass el új helyekre, próbálj ki új ételeket, ismerkedj új emberekkel, és gondoskodj róla, hogy minden utazásod életed legjobb és legnagyobb kalandja legyen!

Jobban tudsz vigyázni a saját testi és lelki egészségedre

Szinglinek lenni nagyszerű alkalom egy új sport kipróbálására, vagy arra, hogy egészségesen táplálkozzunk, pont úgy, ahogy már régóta szeretnénk. Megtervezhetjük a napi rutinunkat úgy, hogy csak a saját vágyainkat és ízlésünket kell szem előtt tartani. Többet mozoghatunk, meditálhatjuk, pihenhetünk, jobban étkezhetünk, vagy bármi más, ami csak eszünkbe jut.

Meg tudod érteni, hogy ki is vagy valójában

Az egyedülálló embereknek több idejük van, hogy megértsék, kik is ők és mit akarnak. Ha hiányzik a régi kapcsolat romantikája, akkor ezt a szükségletet akár saját magadnak is kielégítheted. Mit szólnál, ha megajándékoznád magad egy virággal, a kedvenc csokoládéval, vagy egy szép ékszerrel anélkül, hogy bármilyen hátsószándék is lenne mögötte, vagy bármilyen elvárás? Miért ne? Akár moziba is hívhatod magad, vagy ellátogathatsz abba a művészeti galériába, amiről már olyan sok szépet hallottál.

 

 

Lehetőség van fontosabb kapcsolatokra helyezni a hangsúlyt

A romantikus kapcsolatokon kívül vannak más kötelékek is, melyek erőt adhatnak és támogatnak bennünket – ilyenek a barátaink és a családtagjaink. Ha élvezzük a szingliséget, akkor több időt fordíthatunk az ilyen kötelékek erősítésére, melyek mindenki számára fontosak. Találkozz a barátaiddal, szervezz családi vacsorákat és legyél naprakész a szeretteid életében zajló eseményekkel. Ha gyakrabban találkozunk a barátainkkal, az a mentális egészségünk megőrzésében is segít.

Kapcsolódó cikk

Te lehetsz a “különleges ember” saját magad számára

Sok éven át a könyvek, filmek és a közösségi média rávilágított annak fontosságára, hogy megtaláljuk a számunkra “tökéletes embert”, akit szerethetünk és akivel együtt élhetünk életünk hátralévő részében. De mi van, ha pillanatnyilag senkihez sem állunk olyan közel, hogy “különleges személynek” tekintsük? Kezdjük el mohón keresni ezt az illetőt, míg végül bele nem őrülünk? Semmiképpen sem.

Saját magadnak is elég vagy. Lehetséges, hogy épp te vagy az a “különleges ember”, akire szükséged van. A másik ember iránti szeretet ráadásul csak akkor lehet teljes és egészséges, ha önmagunkat is szeretjük. Attól a pillanattól kezdve, hogy a szingliséget a személyes fejlődésünk időszakának és a saját magunk boldoggá tételének tekintjük, többé senkitől sem várjuk majd el azt, hogy boldoggá tegyen minket egy párkapcsolatban, ami így több békét és harmóniát biztosít, szenvedés és megbánás nélkül.

Bónusz: internetes történetek

Azt csinálhatok, amit akarok és akkor, amikor akarok. Pénzt költhetek magamra anélkül, hogy a legcsekélyebb aggodalmam is lenne amiatt, hogy mit gondolhat erről a másik. Nem kell más embert bevonnom a terveimbe vagy az életem döntéseibe. Ez időnként magányos tud lenni, de egyben édesen önző is. © Ismeretlen / Reddit

Nagyon-nagyon-nagyon szeretek szingli lenni. Öt éve vagyok már így. A legfontosabb tudnivalók: korán ébredhetek és későn feküdhetek anélkül, hogy bárki más hangulatával kellene foglalkoznom. Bárhol ehetek, és annyit költhetek, amennyit csak akarok. A hétvégék izgalmasak, hiszen nem kell részt vennem a páron nagybátyjának a lányának a születésnapi partiján, stb. Folyamatosan a kedvenc számaimat hallgatom otthon és utazás közben. Bármilyen filmet megnézhetek a moziban, és olcsóbb, ha egyedül megyek. Minden nap végén úgy érzem, hogy ma is sokat tanultam a világról, és arról, hogyan élhetek benne anélkül, hogy vágynék vagy várnék arra, hogy valaki mástól függjön az életem. © Laromana28 / Reddit

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet