Khalil Wheeler-Weaver sebezhető nőket üldözött, akikről azt hitte, senki sem veszi észre, hogy eltűntek – de nagyot tévedett.

Robin csak az első áldozat volt

Augusztus 31-én éjjel a szemtanúk látták, hogy Robin West beszállt egy autóba. Ez volt az utolsó alkalom, hogy valaki élve látta. A 19 éves Robin Philadelphiából származott. Önfejű volt, de érzékeny, hajléktalanokon is segített. Mentális egészségügyi problémákkal küszködött, és családja tudta nélkül szexmunkás is volt – derült ki a Mirror cikkéből.

Robin 20. születésnapja alkalmából elmondta a családjának, hogy North Jersey-be utazik néhány napra ünnepelni. Amikor nem tért vissza és nem vette fel a kapcsolatot egy közelgő bulival kapcsolatban, amelyhez már kiválasztotta a ruháját, bejelentették, hogy eltűnt.

Szociopata-Gyilkos-Applikacio-Aldozatok
Két héttel később megtalálták a holttestét. Felgyújtottak egy elhagyott házat Orange-ban, North Jersey államban. A tűz megfékezése után a tűzoltók egy felismerhetetlenségig égett holttestet találtak. Két hétbe telt, mire a fogászati ​​feljegyzések megerősítették, hogy Robin volt az.

Az egyik legfiatalabb sorozatgyilkos

A rendőrség nem tudta, hogy Robin volt az első áldozata egy sorozatgyilkosnak, aki szándékosan olyan sebezhető lányokat célzott meg, mint ő. A mindössze 20 éves Wheeler-Weaver egy bolt biztonsági őre volt.

Hetekkel később rátalált következő áldozatára, a 33 éves Joanne Brownra, aki szintén szexmunkásként dolgozott, illetve hajléktalansággal küszködött. Október 22-én Joanne-t szintén látták beszállni egy autóba, mint Robin Westet. A holttestét hat hétig nem találták meg, később azonban egy elhagyatott házban fedezték fel az előző helyszín közelében. Joanne-t a saját ruhájával fojtották halálra. De az esetek közötti feltűnő hasonlóságok ellenére továbbra sem kapcsolták egymáshoz őket.

Szociopata-Gyilkos-Applikacio-Aldozatok-2

Novemberben egy rémült, Tiffany Taylor nevű lány felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, mondván, hogy elrabolták, megerőszakolták és megtámadták. Tiffany is egy szexmunkás volt, aki bevallotta, hogy azt tervezte, kirabolja férfi ügyfelét. Terhes volt, és kétségbeesetten kellett neki a pénz.

Elmondása szerint egy autóban ültek, amikor a férfi megütötte a fejét, megbilincselte és ragasztószalaggal kötötték be a száját. Arra ébredt, hogy éppen megerőszakolják és fojtogatják. A beszámolókból nem derült ki, hogyan, de a 34 éves Tiffany rávette az elkövetőt, vigye vissza egy szállodába, majd ott kizárta a szobából.

A rendőrségnek még az ügyfél nevét is megadta: Khalil Wheeler-Weaver. Tiffany korábban találkozott vele, hogy azonosítani tudja, de a rendőrség nem hitt neki, és inkább a lány prostitúció miatti letartóztatása érdekelte őket, annak ellenére, hogy a csuklóján még mindig lógott egy bilincs.

Saját csapdájába esett

Napokkal később Wheeler-Weaver ismét lecsapott. November 23-án a New Jersey Egyetem hallgatója, Sarah Butler kapcsolatba lépett egy férfival a közösségi média társkereső-alkalmazásán, a Taggeden. Wheeler-Weaver volt az, aki a LilYachtRock felhasználónevet használta.

500 dollárt ajánlott Sarah-nak szexért, és megbeszélték a találkozást. A 20 éves Sarah kölcsönkérte anyja kisbuszát, és elmondta neki, hogy hálaadáskor találkozik egy barátjával. Amikor Sarah nem tért vissza aznap este, a nővére segített Sarah barátjának bejelentkezni a lány internetes oldalainak fiókjaiba – beleértve a társkereső alkalmazást, amelyen találkozott Wheeler-Weaverrel. Meg is találták az üzeneteket Sarah és LilYachtRock között.

Te nem vagy sorozatgyilkos, igaz?

– hangzott az egyik utolsó üzenet, amit Sarah küldött neki.

Attól féltek, hogy a felhasználó bántotta Sarah-t, így barátja bejelentette az eltűnését. Eközben ő is létrehozott egy hamis profilt, és csatlakozott Wheeler-Weaver profiljához. A gyilkos azonnal találkozni akart. A lány ezzel az információval elment a rendőrségre, és még onnan felhívta Wheelert, de el is indított a hangrögzítőt, hogy legyen bizonyítéka.

Megbeszélték, hogy a montclair-i Panera Bread kávézóban találkoznak. A rendőrök már várták, amikor megérkezett. Kikérdezték és végre letartóztatták.

Utólag már könnyű volt leírni a sorozatgyilkos-profilját

Wheeler-Weaver mindent tagadott, de a mobiltelefonja elárulta a helyzetét és pontosan oda mutatott, ahol az áldozatok mindegyike eltűnt – és ahol a holttestüket megtalálták.
A böngészési előzményei feltárták, hogy ajzószereket és altatószereket keresett. Az autójában cipzárak voltak, valamint öngyújtó-folyadék és vértisztításhoz használt vegyszerek. Olyan volt, mint egy “gyilkolókészlet”.

Amikor Wheeler-Weavert három gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel vádolták meg, nehéz volt figyelmen kívül hagyni a sorozatának mintáját. Szexmunkában résztvevő, mentális egészséggel és hajléktalansággal küzdő, fiatal fekete nőket célozott meg. A szexmunkások által gyakran használt társkereső alkalmazásokkal egyenesen magához csábította őket. Az arcukat ragasztószalaggal csavarta be, és ruhájukkal megfojtotta őket.

A tárgyaláson ártatlannak vallotta magát

Kiemelték, hogy a gyilkosságokat hetek választották el egymástól. Lehetősége volt átgondolni tetteit, és abbahagyni – de tovább gyilkolt. „A vádlott úgy vélte, hogy ezek az áldozatok eldobhatóak. Megölte őket, és úgy tengette napjait, mintha mi sem történt volna” – mondta az ügyészség.
Szociopata Gyilkos Applikacio Aldozatok 4
A védelem azt mondta az esküdtszéknek, hogy hiányoznak a DNS-bizonyítékok, mert Wheeler-Weaver kesztyűt viselt, amikor találkozott a nőkkel, és óvszert, amikor megerőszakolta őket. Csak Sarah körmei alatt volt ott a DNS-e.

2021 októberében a férfit elítélték, és továbbra sem mutatott megbánást. Rövid nyilatkozatot tett, amelyben tagadta, hogy részt vett volna a gyilkosságokban, és ragaszkodott hozzá, hogy a rendőrség tervezte ezt így el.

Részvétet érzek az áldozatok iránt. A szívem a családokkal és a barátokkal van. Azonban nem én követtem el ezeket a bűncselekményeket. Felültettek

– mondta.
A vádlott nem reagált, amikor 160 év börtönbüntetésre ítélték. Ha jól viselkedik, 145 év után kerülhet feltételes szabadlábra, úgyhogy feltehetően rács mögött éli le további életét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet