A háború folytatódik, szombat hajnalban sok településen volt légiriadó, így Kijevben, Lvivben, Odesszában, Harkivban és Szumiban is.
Számos ukrán városban megszólaltak a légvédelmi szirénák szombaton kora reggel, arra figyelmeztetve a lakosságot, hogy vonuljon biztonságos helyre az esetleges orosz támadás elől – jelentette a helyi média.
A beszámolók szerint légiriadó volt Kijevben, a nyugati Lvivben (Lemberg), Odesszában, Harkivban és Szumiban is.

Hajnalban több kárpátaljai településen megszólaltak a légvédelmi szirénák. A Kárpáti Igaz Szó internetes kiadása szerint Ungvár egyes kerületeiben és néhány városban hallatszott a riasztás, más helyeken a jelzőkészülékek némák maradtak. A közigazgatás arra szólította a lakosokat, hogy vonuljanak az óvóhelyekre.

Ungváron 6 óra 40 perckor ismét hallani lehetett a szirénákat. Babják Zoltán, Beregszász polgármestere a Facebookon azt közölte, hogy nincs légi veszély.

Magyarországra egyre több ukrán menekült tart. Mint beszámoltunk róla ebben a cikkünkben, az ENSZ jelentése szerint már több mint 230 ezren lépték át Magyarország határát cikkünk megjelenésének időpontjáig.

Műholdfelvételek alapján az amerikai hírszerzés már előző nap arról számolt be, hogy a Kijev környékére vezényelt orosz erőket átcsoportosították, és szétszóródott a térségben veszteglő, 64 kilométer hosszú katonai konvoj, ami egy készülő támadásra utalhat.
Szumi körzeti irányításának egyik vezetője, Dmitro Sivickij a Telegram közösségi oldalon azt jelezte, hogy a városból szombaton civilek kimenekítését tervezik, több humanitárius folyosón. Az evakuálások az előző napokban felemás sikerrel zajlottak, az orosz és az ukrán fél egymást vádolta azzal, hogy egyes folyosókon akadályozzák a szabad mozgást.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet