Szörényi Levente: Bródy János szégyent hozott magára ezzel a partizánkodó szerepvállalással

„Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen 74 évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni” – mondta Szörényi Levente Kossuth-díjas zeneszerző a szintén Kossuth-díjas Brody János zeneszerzőről.

Újra beleállt a konfliktusba

Nagyinterjút adott a nyomtatott Mandinernek Szörényi Levente, aki ugyan korábban jobboldaliként is többször különutas véleményt fogalmazott meg a NER-rel szemben, most teljes mellszélességgel kiállt a kormány hivatalos irányvonala mellett, így elítélte az SZFE hallgatóit „felbujtó” tanárokat és a mellettük kiálló Bródy Jánost, szemlézte az interjút a 24.hu

Szörényi szerint Donald Trump volt amerikai elnököt a háttérhatalom buktatta meg „szavazástechnikai trükkökkel”, és a koronavírus-járvány is alkalmas az emberiség tönkretételére, csak, hogy jöhessen utána a világkormány. Az interjúban Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét idézően sokszor kerül elő továbbá a kormánypárti mitológiában rendkívül fontos szerepet játszó SZDSZ is.

Szorenyi Levente Brody Janos Szfe Ugy
Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes, szövegíró, az M5 televíziós csatorna Magyar filmek új köntösben című sorozatának felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisán. A sorozatban a filmlaborban digitálisan restaurált filmklasszikusokat sugározzák, amelyek a Filmalap nemzeti filmörökség felújítási programja keretében nyerték vissza a lehető legteljesebb korhű, autentikus formájukat. A vetítések előtt az alkotók a forgatások legemlékezetesebb pillanatairól mesélnek, felidézik a stáb nehézségeit és örömeit / Fotó: Zih Zsolt / MTVA

Szörényi különösen keményen kelt ki újra Bródy János ellenzéki szerepvállalása ellen, ami azért is furcsa lehet, mert a jól dokumentált politikai szembenállásuk az utóbbi években csillapodni látszott.

Szörényi újult erővel állt bele a konfliktusba, és azt mondta a lapnak, hogy „Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még 74 évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni.”

Hozzátette: Bródy szégyent hozott magára ezzel a partizánkodó szerepvállalással. Szörényi szerint Bródy hosszú ideje „magasról tesz” az ő szerzőtársi érzékenységére, és ezért kimondja: Bródy helyett is szégyenkezik, aki a közös életművük „hitelét kockáztatja“.

Brody Janos Tudod Nem En Voltam Orban Viktor
Bródy János Kossuth-díjas zeneszerző / Fotó: MTI

Sőt, azt is elmondja, először akkor szégyenkezett Bródy helyett, amikor az a hírhedt tatai, 1981-es zenészkonferencián elhatárolódott a rendszerellenes alternatív zenekaroktól, és ezzel „elárulta a magyar új hullámot”.

Trump bukását a Kennedy-gyilkossághoz hasonlította

Az SZFE-ügybe is beleállt Szörényi. Úgy véli, nemzedékek óta nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából, és szerinte csak a régi tanárok és pártfunkcionáriusok bosszújáról van szó, akik úgy érzik, „ha nem az ő kezükben van az uralom, akkor mindenre képesnek kell lenni.”

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Nem maradt el a világpolitikai kitekintés sem, melyben Szörényi kitért rá, hogy a Black Lives Matter-tüntetések meggyőzték arról, hogy „az USA is a világbolsevizmus martaléka lett. Donald Trump újraválasztásának gátolása szintén ezt a gyanút erősíti.“ Szörényi készséggel elfogadja a sehol sem bizonyított választási csalás-elméletet.

Kennedy meggyilkolásával kezdődött, mert megpróbált belenyúlni a deep state dolgaiba. Trumpot, aki ellen négy éven át hőzöngött a világmédia fősodra, már le se kell lőni, szavazástechnikai trükkökkel kiszorítják

– hasonlította Trump bukását a Kennedy-gyilkossághoz.

A koronavírusról is megvan a véleménye

És hogy mit kell tudni a koronavírusról Szörényi szerint?

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

“Ez a ránk szakadt probléma is alkalmas az emberiség tönkretételére mikro- és makroszinten, hogy aztán jöhessen a rebesgetett világkormány” – mondta a Kossuth-díjas Szörényi.

És innen már nincs messze az EU-val vívott csatározás sem a jogállamiságról, hiszen ez Szörényi szerint arról szól, hogy mindenféle ürüggyel támadni kell azokat, akik ragaszkodnak régi erkölcsükhöz, meglévő gyökereikhez.

Végül a hazai ellenzékhez is eljutott a beszélgetés, amelynek Szörényi szerint Gyurcsány a kötőanyaga, a góréja és Cipollája.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk