Tragédia történt kedden délután a IV. kerületi Fóti úton lévő MOL benzinkútnál. Az autóban fekvő 7 éves kisfiúhoz kellett orvosi segítséget hívni, mert nagyon rosszul volt, alig kapott levegőt.

A mentők pillanatok alatt megérkeztek

A kisfiú a benzinkút közelében lévő iskolába járt, ahol egy osztálytársának a születésnapját ünnepelték tortával. A torta azonban mogyorót tartalmazott, így a kisfiú rögtön rosszul lett, hányt is. Ekkor értesítették a szülőket.

Szívszaggató volt nézni, ahogy a kisfiú küzd az életéért, és ahogy ebben a mentők segítik. Éppen akkor tankoltam, amikor szirénázva megérkeztek, és egy szempillantás alatt már a mentést végezték. Én annyit hallottam a nagy sürgés-forgásban, hogy a kisgyereknek mogyoróallergiája van

mondta a Blikknek megrendülten egy férfi.

Nem tudni, hová akarta vinni az édesanyja, amikor berakta a kocsiba, de mire a benzinkúthoz értek, a kisfiú kritikus állapotba került és a kiérkező mentősöknek sem sikerült megmentenie.

Kérdéses, hogy tudtak-e az allergiájáról

Az iskola igazgatója a portáson keresztül üzent a lap megkeresésére, hogy nem kíván nyilatkozni.
Kérdés marad tehát, hogy tudta-e az iskolában a kisfiúval foglakozók közül bárki, hogy étel-, azon belül is mogyoróallergiája van? Amikor a gyermek rosszul lett, miért a szülőket, nem pedig a mentőket hívták? A szülők egyáltalán tudtak-e gyermekük mogyoróallergiájáról?

Nagyon ritka esetben előfordulhat, hogy a kisfiúnak ez volt az első olyan rohama, amit a mogyoró váltott ki, így a szülők nem tudhattak róla. Az allergiák közül a mogyoróallergia az egyik legsúlyosabb, ha nem érkezik időben segítség, a beteg gégeödémát kap, majd megfullad

– nyilatkozta dr. Póta György gyermekorvos.

A rendőrség közben megerősítette, ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet