Többek között Cindy Crawford, Bella Hadid és Gigi Hadid sem a modellszakmát választották elsőként.

Egészen más hivatást képzeltek el maguknak

Vannak olyan szupermodellek, akik tudatosan megtervezték a karrierjüket, de olyanok is vannak akik csak szimplán belecsöppentek a divatiparba és korábbi életüket felhagyva újat kezdenek. Vannak, aki gyerekkoruk óta tervezik a karrierjüket, de legtöbben valamilyen egyéb foglalkozást vagy tanulmányt is folytattak a divatvilágba kerülésük előtt.

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események Korábban írtunk arról, hogy a Csöcsiang Egyetem kutatói két olyan szert is előállítottak, ami hatékony a koronavírus ellen. A Sky News arról számolt be, hogy az Imperial College London kutatói szintén előrelépést értek el a koronavírus ellenszerének kidolgozásában.

Összegyűjtöttük azokat a modelleket, akik karrierjük előtt teljesen mással foglalkoztak és nem is készültek tudatosan modellnek, a szerencsének és a véletlennek köszönhetik, hogy a kifutóra kerülhettek.

Irina Shayk

Irina Shayk
/ Fotó: Harper’S Bazaar

Shayk 2011-ben számolt be arról a The Ellen DeGeneres Show-ban, hogy ő és húga eredetileg egy orosz, vidéki kozmetikai iskolába jártak. A tanulmányai alatt jelentkezett modellnek, később Párizsba majd New Yorkba költözött, és itt került a Sports Illustrated magazin címlapjára.

Cindy Crawford

Cindy Crawford
/ Fotó: Harper’S Bazaar

A ’90-es évek szupermodellje Cindy Crawford volt, de időnként még feltűnik egy-egy kampányban. Michigan-i vidéki kisvárosban nőt fel, és a jó nevű Northwestern Egyetemen kezdte meg tanulmányait, mint vegyészmérnök. Végül azonban otthagyta az intézményt és Chicagóba majd New Yorkba költözött, ahol a Versace és Chanel számára kezdett el modellkedni.

Bella Hadid

Bella Hadid
/ Fotó: Harper’S Bazaar

Bella Hadid eredetileg azt tervezte, hogy profi lovas lesz. Azon dolgozott, hogy kijusson a 2016-os olimpiára, de ekkor Lyme-kórt diagnosztizáltak nála, így fel kellett adnia sportkarrierjét. 2014-ben New Yorkba költözött, hogy fotózást tanuljon a Parson School of Design iskolában, amely Amerikában az egyik legjobb oktatási ilyen intézmény. Hamarosan viszont engedett a modellkedés csábításának és otthagyta tanulmányait. Ebben a cikkünkben 10 szexi fotón keresztül mutatjuk meg, miért is választották többször is az év modelljének Bellát.

Gigi Hadid

Gigi Hadid
/ Fotó: Harper’S Bazaar

Testvéréhez hasonlóan ő is Los Angelesből New Yorkba költözött, ahol kriminálpszichológiát tanult. Amit végül a kifutó kedvéért otthagyott, de többször beszélt arról mennyire élvezte a főiskolát. Gigi Hadid a kifutón kívül is ad a megjelenésre és párjával, Zayn Malikkal együtt is szeret divatosan öltözködni. Ahogyan testvéréről, Belláról, úgy Gigi Hadidról is készítettünk egy összeállítást a legjobbnak gondolt fotóiból.

Anok Yai

Anok Yai
/ Fotó: Harper’S Bazaar

A szupermodell Anok Yai egy 2017-es interjúban számolt be arról, hogy eredetileg azt tervezte, hogy befejezi biokémiai tanulmányait a New Hampshire-i Plymouth Állami Egyetemen. Bár a 2017-ben Yai főiskolai bulifotója népszerű volt az Instagramon, ő mégis a sztárságot választotta a tanulmányok helyett.

Fernanda Ly

Fernanda Ly
/ Fotó: Harper’S Bazaar

Ly védjegye sokáig a rózsaszín haja volt, az első igazi debütálása egy exkluzív Louis Vuitton tavaszi/nyári kollekcióját bemutatón eseményen volt. Azóta pedig töretlenül sikeres karrierjében. Az ausztrál származású lány a Sydney-i Műszaki Egyetemre nyert felvételt, ahol építészetet tanult.

Elle Macpherson

Elle Macpherson
/ Fotó: Harper’S Bazaar

Az ausztrál modell többször volt már a Harper’s Bazaar magazin címoldalán is, de arról ismert leginkább, hogy a Sports Illustrated címlapján rekordszámban szerepelt. Ő sem modellnek készült, hiszen jogot tanult a Sydney-i Egyetemen. Állítása szerint azért kezdett modellkedni, hogy így tudja finanszírozni a tankönyveinek megvásárlását.

Paloma Elsesser

Paloma Elsesser
/ Fotó: Harper’S Bazaar

Paloma Elsesser volt az első a Fendi divatmárka plus-size modellje, de a  Alexander McQueen számára is kifutóra lépett már. Egy 2016-os interjúban elárulta, hogy eredetileg pszichológiát és irodalmat tanult, de később az Instagramon felfedezték és elindult a sikeres modellkarrierje.

Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington Whiteley
/ Fotó: Harper’S Bazaar

A gyönyörű szemekkel megáldott Rosie Huntington-Whiteley nem tervezte tudatosan a modellkarrierjét. Egy interjúban elárulta, hogy divatiskolát szeretne végezni és úgy érzi a modellkedés jó tapasztalatot ad az iparág megismeréséhez. Reméli, hogy a későbbiekben különböző divattervezőkkel dolgozhat együtt világszerte.

Carla Bruni

Carla Bruni
/ Fotó: Harper’S Bazaar

A ’90-es évek egyik legfoglalkoztatottabb modellje volt Carla Bruni. Párizsi főiskolán tanult, amikor a modellkedés elszólította őt a tanulmányaitól 19 éves korában. Modellkarrierje után ő lett Franciaország „first lady-je” miután hozzáment a francia elnökhöz, Nicolas Sarkozy-hez. Arról nem is beszélve, hogy sikeres zenei karriert is maga mögött tudhat.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen
/ Fotó: Harper’S Bazaar

Teigen szintén a Sports Illustrated címlapjairól ismerhető, illetve a vicces közösségi média megjelenéseiről. A modellkedés előtt azt tervezte szakácsnő lesz. Időközben ezt a célját is sikerült megvalósítani, hiszen két saját szakácskönyvet is kiadott Cravings és  Cravings 2  címmel.

Köszönjük, Harper’s Bazaar!

További hírességekkel kapcsolatos cikkeket a Contextus Sztárok rovatában találhatsz!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet