Valószínűleg mindenki azt kívánja, bárcsak hamarabb végezne a takarítással. Néhány tipp segítségével ez valóra válhat.

Bright Side összegyűjtött néhány tippet, amivel búcsút inthetünk az órákig tartó súrolásnak. 

Használj szemeteszsákot!

Takaritas.tippek.trukkok.5
Ha rendet raksz az otthonodban, megváltoztathatja a helyzetet, ha kéznél van egy szemeteszsák. Ez egy nagyszerű eszköz, amely segít megszabadulni minden olyan tárgytól, amelyre már nincs szükség, vagy amely esetleg szemét lehet. Takarítás közben tarts közelben egy szemeteszsákot, hogy később megtakarítsd az időt.
Ezenkívül próbáld meg elengedni azokat a tárgyakat, amelyeket az elmúlt évben nem használtál. Így elkerülheted a rendetlenséget, és könnyebben tarthatod rendben az otthonodat. Ne feledd, fontos, hogy rendszeresen átnézd a holmidat, és megszabadulj attól, amire már nincs szükséged.

Portörlés először, porszívózás utoljára

Takaritas.tippek.trukkok.4
A felületek portalanítása és tisztítása során az a probléma, hogy minden szennyeződés, morzsa és törmelék a padlóra esik. Tehát, ha először porszívózol, akkor csak megtisztítod a padlót a korábbi szennyeződésektől, és újat teszel rá. Ennek eredményeként a padló még szennyezettebbé válik.
A probléma elkerülése érdekében döntő fontosságú, hogy először a ház többi részét takarítsd ki, és hagyjd a padlót a végére. Ha követed ezt a módszert, tisztábban tudod tartani a padlót, és biztosíthatod, hogy a tisztítási erőfeszítéseid megtérülnek.

Használj mintát

Takaritas.tippek.trukkok.3
Az otthon takarítása ijesztő lehet, különösen akkor, ha úgy érzed, hogy mindig kimaradnak terek. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy gondolkodásmódod megváltoztatásával hatékonyabbá teheted a takarítási rutinodat? A láthatóan szennyezett felületek tisztítása helyett tekintsd az összes felületet koszosnak, még akkor is, ha tisztának tűnik.
A baktériumok olyan helyeken is jelen lehetnek, amelyek tisztának tűnnek, ezért otthonod minden sarkának tisztítása elengedhetetlen. Kezdd azzal, hogy belépsz minden helyiségbe, és balról jobbra takarítasz, minta szerint. Ezzel a módszerrel az egész házat megtisztíthatod anélkül, hogy kihagynál foltokat. Ennek az egyszerű trükknek a végrehajtásával pillanatok alatt tisztább, egészségesebb otthonod lesz!

Használj mosogatószert üvegtisztítóként

Takaritas.tippek.trukkok.2
Ahelyett, hogy üvegtisztítóra költenél, kristálytiszta felületeket érhetsz el mosogatószerrel. Nem csak a ragacsos felületeket hagyja csillogóan tisztán, de rendkívül hatékonyan távolítja el a vízkőlerakódást a fürdőszoba ablakairól és tükreiről.
A titok a mosószer molekuláiban rejlik, amelyek vízzel kombinálva olyan szupermolekulát hoznak létre, amely felszívja az üvegfelületeken lévő szennyeződéseket, olajokat vagy szennyeződéseket. Ennek eredményeként poharaid, ablakaid és edényeid csillogóan tiszták maradnak. Tehát, ha megfizethető és hatékony módszert keresel az üvegfelületek tisztítására, próbálj meg mosogatószert használni üvegtisztító helyett.

Azonnal tisztítsd meg a gépeket

Takaritas.tippek.trukkok
A készülékek tisztán tartása kulcsfontosságú annak megakadályozása érdekében, hogy vegyszerek kerüljenek az élelmiszerekbe. A nehezen eltávolítható foltok elkerülése érdekében kulcsfontosságú az olyan területek, mint a kenyérpirító, tűzhely/sütő és mikrohullámú sütő tisztítása közvetlenül a használat után. Ezek a készülékek hővel és kiömlött étellel működnek, ami könnyen foltokat okozhat, amelyek lehűlése során nehezebben tisztíthatók.
Ha a kiömlött anyagot a sütőben vagy mikrohullámú sütőben újra felmelegíted, szinte lehetetlen eltávolítani anélkül, hogy a készülék fémlemeze megsérüljön, ezért a készülékek tisztaságának és biztonságának megőrzése érdekében azonnal tisztítsd fel a kiömlött foltokat. Ha követed ezeket az egyszerű tippeket, készülékeid kiváló állapotban tarthatod, és gondoskodhatsz arról, hogy ételeid biztonságosak legyenek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.