Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmje kapta a legjobb film díját az amerikai kritikusok vasárnap esti díjátadó gáláján, a Critic Choice Awardon Los Angelesben.

Joaquin Phoenix és Renée Zellweger a legjobb főszereplők

Joaquin Phoenix Renée Zellweger Kritikusok Díja 2020 1
Joaquin Phoenix És Renée Zellweger 2019 Legjobb Főszereplői A Kritikusok Szerint / Fotó: Getty Images

A kritikusok 25. alkalommal adták át díjaikat. A győztesek között szerepelt Joaquin Phoenix, aki a Joker főszerepéért nyerte el a legjobb színész elismerését. (A kritikánkat itt olvashatod el a Jokerről.) Renée Zellweger a Judy címszerepéért kapta meg a legjobb színésznő trófeáját.

A női és férfi mellékszereplők közül Brad Pitt (Volt egyszer egy Hollywood – kritikánk itt olvasható el) és Laura Dern (Házassági történet – kritikánk itt olvasható el) lett díjazott. A legjobb szereposztás díját pedig Az ír vitte el – számolt be róla a The Hollywood Reporter hétfőn.

Az Élősködőket (a kritikánkat itt olvashatod el)rendező Bong Dzsun Ho és az 1917 rendezője, Sam Mendes megosztva kapta a rendezői díjat. Az Élősködők a legjobb idegen nyelvű film kategóriában is győzött.

Quentin Tarantino megkönnyezte Greta Gerwig beszédét

Quentin Tarantino megkönnyezte Greta Gerwig beszédét Amikor a mestered konferálod fel Greta Gerwig színésznő konferálta fel a rendezőt a Palm Springs-i Filmfesztivál díjátadójakor, ahol Adam Driver, Laura Dern és Jennifer Lopez szintén kitüntetés kapott. Quentin Tarantino vitathatatlanul a szabadszájú és véres filmjeiről ismert, karrierje összeforrt ezekkel a filmekkel, a Kutyaszorítóbantól kezdve a tavaly bemutatott Volt egyszer egy…

Tarantino szintén több díjat gyűjtött: a legjobb eredeti forgatókönyvért is díjazták. A Kisasszonyokat rendező Greta Gerwignek pedig a legjobb adaptált forgatókönyv díját ítélték oda a kritikusok.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

Eddie Murphy életműdíjat kapott

Eddie Murphy A Nevem Dolomite Kritikusok Díja 2020
Eddie Murphy Életműdíjban Részesült / Fotó: Getty Images

Az operatőri díjat Roger Deakins nyerte az első világháborús 1917 fényképezéséért. A legjobb animációs film pedig a Toy Story 4. lett a kritikusok szerint.

A tévés produkciók közül a legjobb vígjátéksorozat a Fleabag lett, a drámasorozatok közül az Utódlás nyert. A legjobb limitált széria díját a When They See Us című dráma kapta.

Az estén Eddie Murphy, a legjobb vígjáték díjával jutalmazott A nevem Dolemite sztárja életműdíjat vehetett át.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk