A mérőóra nélküli lakások miatt nem könnyű a távfűtéses otthonok tarifáit megemelni, ezért a kormány kevesebb hőmennyiséget adna ugyanannyi pénzért.

Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára, Steiner Attila egy keddi konferencián elhangzott mondataiból az következtethető ki, hogy a kormány kevesebb meleg biztosításával tartaná fenn a rezsicsökkentés látszatát, írja a Szeretlek Magyarország.

Az államtitkár arról beszélt, hogy idén télen a távhő rendszerű lakásokban élő lakosoknak kevesebb hőmennyiséget adna át. A szakemberek szerint ez várhatóan nem a használati meleg víz mennyiségének vagy hőfokának csökkentését jelentené, inkább fűtésre jutó hőmennyiség lenne kevesebb. Nehéz lenne megtippelni, ez hány fok csökkenést jelentene, mivel előzetes szakmai egyeztetés nem történt.

Mivel nehezen tudják növelni a díjakat a gyakran mérőóra nélkül fűtött lakásoknál, ezért inkább kevesebb hőt adnának. Ez azt jelenti, hogy annál is hidegebb lesz, aki amúgy fizetne többet a magasabb hőmérsékletért.

A kormány emellett fogyasztásmérő órák felszerelésére indítana kampányt, hogy idővel lehetővé váljon az “igazságosabb közteherviselés”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.